Evenimentul Zilei > Social > EKG-uri gratuite pentru copiii între 2 și 12 ani
EKG-uri gratuite pentru copiii între 2 și 12 ani

EKG-uri gratuite pentru copiii între 2 și 12 ani

Copiii cu vârsta cuprinsă între 2-12 ani beneficiază de electrocardiograme gratuite în cadrul campaniei „Nicio zi fără joacă“, lansată, marți, de Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES din București.

„Opt din 1.000 de bebeluși din Europa se nasc cu o formă de malformații cardiace congenitale. Lipsa screeningului neonatal obligatoriu îngreunează o diagnosticare timpurie a acestor afecțiuni. Malformațiile congenitale cardiace pot fi diagnosticate printro simplă electrocardiogramă (EKG) și sunt cazuri când pot fi tratate și nonchirurgical, prin intervenții minim invazive “, a declarat medicul cardiolog Dan Deleanu, de la Centrul ARES.

„Sunt foarte multe patologii care pot fi descoperite la copii printr-o investigație atât de simplă și neinvazivă, cum este electrocardiograma”, a spus, la rândul său, medicul cardiolog Oren Iancovici.

EKG-urile vor putea fi făcute la sediul unității medicale din strada Nicolae Caranfil, nr 85 A, în fiecare zi de miercuri, de la ora 16.00 până la ora 19.00. Programările se fac la numărul de telefon 031.9300, număr unic cu tarif normal.