Florin Cociuban, zis şi Einstein din Vaslui, este un bărbat în vârstă de 40 de ani care a descoperit o nouă teorie în fizică. Aceasta îi pune în pericol pe toţi fizicienii din lume. Bărbatul consideră că viteza luminii poate fi depăşită, lucru ce a pornit nenumărate controverse la nivel global.
Florin Cociuban nu are studii de specialitate. Ba, mai mult, şcoala lui se opreşte brusc înainte de liceu, din cauza unor probleme familiale.
„Am multe nopţi nedormite în care mă gândeam la toate acestea. Ideea cu cântarele mi-a venit observând că acul unuia se mişcă instantaneu atunci când, pe el, aşezi o greutate. Astfel, dacă aşezi zeci, sute sau mii de cântare unul peste altul şi pe ultimul aşezi o greutate, acele de la toate cântarele se vor mişca instantaneu şi în acelaşi timp”, spune Florin.
„Einstein din Vaslui” povesteşte că această teorie a scris-o şi a gândit-o în Germania. Tot acolo a şi autentificat-o, să fie sigur că nimeni nu îi va fura ideea.
”Stăteam pe malul unei ape şi mă uităm la o hidrocentrală şi mă gândeam dacă ar conta să arunci o picătură de apă acolo sau un fir de nisip. Dacă ar conta, mă gândeam ce s-ar putea întâmpla în acel moment”, relatează Florin Cociuban.
A căutat răspunsuri peste tot în lume dar nimeni nu a putut, sau nu a vrut să i le ofere. Un fizician român i-a oferit „cea mai clară explicaţie” de până acum.
„Toată lumea fuge de un răspuns. Cercetători şi doctori în fizică mi-au întors spatele. Toată lumea tace, dar adevărul stă în cuvintele spuse de o profesoară de fizică cu care m-am consultat. Şi ea a spus: Dacă toate doctoratele din lume sunt bazate pe Teoria relativităţii, cine vrei tu să-ţi dea dreptate?! Am cădea cu toţii într-o prăpastie deoarece, dacă viteza luminii cade, cad toate doctoratele, iar noi toţi am fi nişte oameni de ştiinţă care am crezut în vrăjitoare». Acesta este răspunsul profesoarei şi poate că acesta este şi adevărul”, a spus acesta.
Teoria lui Florin Cociuban
„Luăm un cântar şi îl aşezăm jos. Mai luăm un cântar şi-l stivuim deasupra primului cantar, după care mai punem unul şi încă unul, construim un turn din zece cântare după care ne oprim şi vedem ce se întâmplă.
Ne uităm la primul cântar de jos şi vom observa că indică nouă kilograme, cel de-al doilea va arată opt kilograme şi tot aşa, în ordine descrescătoare, până la ultimul cântar care va arăta zero kilograme. Mă voi urca cu picioarele pe cântare şi, în timp ce privesc cadranele de sus în jos, voi mai lua o greutate în mână.
Ce am observat? Am observat că toate cadranele, în acelaşi timp, dar, în mod diferit, arătau greutatea corpului meu plus greutatea pe care am luat-o în mână. Dacă am vorbi acum de viteza cu care s-a transmis, până la cântarul de jos, informaţia greutăţii pe care am luat-o în mână, veţi constata că este instantanee deşi, nu putem spune că este un singur corp, deoarece fiecare cântar va arăta în mod diferit ceea ce simte, în funcţie de greutatea cu care am apăsat pe ultimul cântar stivuit. În concluzie, putem spune că această viteză cu care s-a transmis informaţia este instantanee şi mult superioară oricărei viteze cunoscute până în prezent.
Această tehnică este valabilă pentru oricât de multe cântare am stivui”, a explicat „Einstein din Vaslui”, conform Cancan.