Evenimentul Zilei > International > Eficienţă nemţească: doar 4 din cele 128 de avioane ale armatei germane sunt pregătite de luptă
Eficienţă nemţească: doar 4 din cele 128 de avioane ale armatei germane sunt pregătite de luptă

Eficienţă nemţească: doar 4 din cele 128 de avioane ale armatei germane sunt pregătite de luptă

Doar patru din cele 128 de avioane Eurofighter ale forţelor aeriene germane sunt pregătite pentru luptă din cauza unei probleme tehnice a sistemului defensiv cu care este echipat acest model, a relatat miercuri revista germană Spiegel Online.

Tehnicienii sunt îngrijoraţi după ce au observat o scurgere a lichidului de răcire pe o carcasă pentru senzori, potrivit publicaţiei.

Mai multe surse au declarat pentru Spiegel că doar în jur de 10 avioane Eurofighter sunt autorizate să zboare.

În plus, deoarece forţele aeriene dispun doar de stocuri reduse de armament pentru Eurofighter, doar patru dintre aceste avioane de luptă sunt disponibile în prezent pentru misiuni reale, notează Spiegel, citând date militare.

Deficienţa pregătirii militare ar putea compromite capacitatea Germaniei de a-şi îndeplini promisiunile faţă de alianţa militară NATO, potrivit revistei germane. Berlinul s-a angajat să asigure un total de 82 de avioane de luptă pentru situaţii de criză.

Bundeswehr (armata germană) a confirmat pentru Spiegel problemele tehnice, dar a refuzat să furnizeze cifre concrete, deoarece problema este clasificată ca secretă. Un purtător de cuvânt a declarat că se caută o soluţie.