Atmosfera din Germania începe să semene cu cea din anii 1930. Potrivit site-ului israelian i24news, coordonatorul luptei împotriva antisemitismului din guvernul german, Felix Klein, a declarat că portul kippa în public de către persoanele de confesiune iudaică reprezintă un risc.

Actele antisemite au crescut cu 10% anul trecut, scrie ziarul francez L’Obs.

„Nu îi pot sfătui pe evrei să poarte kippa oriunde și oricând în Germania”, a spus Klein cu ocazia unui interviu acordat grupului regional de presă Funke, adăugând că, în legătură cu aceste subiect „vai, mi-am schimbat părerea față de perioada precedentă”.

Creșterea îngrijorătoare a actelor antisemite anul trecut demonstrează „o dispariție a inhibițiilor” și o „lipsă de considerație în societate” care alimentează ura împotriva evreilor, a explicat Felix Klein.

Oficialul german a deplâns contribuția „internetului și a rețelelor sociale ” în acest fenomen.

Încă de acum un an, președintele Consiliului Central al Evreilor din Germania, Josef Schuster, trăgea semnalul de alarmă în ceea ce privește portul kippa: „Trebuie să sfătuiesc persoanele singure să nu se prezinte singure în centrul marilor orașe din Germania cu o kippa”.

 

Te-ar putea interesa și: