Efectul atacului din Toulouse:19 islamiști arestați de poliția franceză

Efectul atacului din Toulouse:19 islamiști arestați de poliția franceză

Poliţia franceză a arestat în această dimineaţă 19 suspecți islamiști, în urma mai multor raiduri. Operațiunea are loc la opt zile de la moartea lui Mohamed Merah, autorul celor şapte atacuri de la Toulouse şi Montauban.

Zeci de raiduri au avut loc la Toulouse, unde algerianul Mohamed Merah a acționat, dar și în alte orașe ale Franței. Merah, care a ucis 7 oameni în trei atacuri atacuri, a fost înhumat ieri la Toulouse, după ce casa în care se baricadase a fost luată cu asalt de trupele speciale.

După uciderea atacatorului, procurorul François Molins a spus că ancheta va continua prin ”căutarea oricărui complice”, iarpreşedintele Nicolas Sarkozy a cerut poliţiei să evaluezepericulozitatea persoanelor cunoscute ca având simpatii faţă de islamul radical.

Această amplă operaţiune a fost desfăşurată de Direcţia centrală de informaţii interne (DCRI), cu sprijinul unităţii de elită a poliţiei naţionale ( RAID), potrivit BBC.

Ne puteți urmări și pe Google News

Operaţiunea a vut loc la Toulouse, în cartierul Mirail. Poliţia a intervenit, de asemenea, în Nantes, unde liderii grupării destrămate Forsane Alizza s-au instalat, conform unor surse din cadrul anchetei.