Bărbaţii care îşi sărută iubitele dimineaţa trăiesc mai mult cu cinci ani faţă de cei care nu o fac, arată msn.com. De asemenea, starea de îndrăgostire contribuie la dezvoltarea terminaţiilor nervoase, ceea ce ajută inclusiv la îmbunătăţirea memoriei.

Tot site-ul citat notează că scanări ale creierului arată că în momentul în care vedem o fotografie cu persoana iubită experimentăm senzaţia de poftă! Într-un cuplu, personalităţile celor doi tind să fuzioneze în timp, iar partenerii să fie tot mai asemănători.

Familiaritatea naşte, pe lângă confort sau intimitate, şi romantism, iar ambele sexe sunt mai fericite când au o relaţie de cuplu. Mai aflăm că oamenii sunt mai predispuşi să încline capul în partea dreaptă în timpul unui sărut, mai precis, 65% dintre ei fac acest lucru. 

„Te iubesc” pe mail

Oamenii îşi exprimă sentimentele şi flirtează cu ajutorul e-mail-urilor, aproximativ 48% din cei peste 10.000 de respondenţi ai unui studiu internaţional realizat în 15 ţări au precizat că au corespondat cu partenerul/partenera prin mesaje de dragoste pe internet pentru a menţine relaţia proaspătă. Mai mult, aproximativ o cincime (19%) dintre respondenţii studiului efectuat de Microsoft şi Hotmail au spus pentru prima oară ,,te iubesc" persoanei iubite folosind e-mailul, iar 9% dintre ei chiar au cerut în căsătorie persoana iubită pe mail.

Totodată, rezultatele indică totodată şi că utilizatorii se folosesc de e-mail pentru a-şi exprima iubirea în diferite moduri: 18% din respondenţi au declarat că au trimis imagini romantice prin e-mail şi o cincime dintre ei au schimbat fantezii romantice cu partenerul.