Efectele crizei: Spania cere reprezentantei sale la Eurovision să piardă pentru a nu organiza următoarea ediție

Efectele crizei: Spania cere reprezentantei sale la Eurovision să piardă pentru a nu organiza următoarea ediție

Candidata Spaniei la Eurovision, Pastora Soler, a mărturisit că televiziunea publică a sfătuit-o ”să nu câștige” finala concursului de la Baku, de sâmbătă. În cazul care va ieși învingătoare, Spania, afectată grav de criză, va trebui să organizeze următoarea ediție a Eurovisionului, eveniment pentru care spaniolii vor trebui să cheltuiască foarte mulți bani.

”Mi-au spus că mă roagă să nu câștig”, a afirmat cântăreața spaniolă pentru postul de radio ABC Punto Radio, nu înainte de a recunoaște că acest subiect îngrijorează profund televiziunea publică TVE. ”Cred că nu este momentul, nici pentru Spania nici pentru televiziunea spaniolă, să câștige Eurovisionul”, a mai spus Soler, care admite că, dacă țara sa va ieși pe primul loc la acest concurs ”va fi imposibil să se organizeze următoarea ediție” din cauza banilor.

Pastora Soler a mai declarat că Azerbaidjanul, țara care găzduiește în acest an competiția muzicală, își poate permite să facă acest lucru pentru că ”știm că este o țară bogată în petrol, însă noi nu. Noi trebuie mai întâi să ieșim din trecutul nostru urât”. Spania face parte dintre țările calificate din oficiu la Eurovision datorită importanței constribuției sale financiare la evenimentul desfășurat anual. A patra economie din zona euro, Spania a intrat la începutul anului în recesiune și are cel mai ridicat nivel al șomajului (24,445) din rândul statelor industrializate.  

Ne puteți urmări și pe Google News