Originar din Asia, ceaiul verde stimuleaza memoria de lucru si mareste performantele cognitive. Descoperirea este vitala pentru pacientii care sufera de dementa si alte astfel de tulburari, potrivit antena3.ro

Extractul de ceai verde mareste gradul de conectivitate al creierului, iar voluntarii care au participat la studiu si au baut extract de ceai verde au avut rezultate mai bune la testele la care au fost supusi.

Ceaiul Verde este indicat şi pentru ameliorarea depresiei, este un eficient adjuvant în afecţiunile cardiovasculare, reglează metabolismul, creşte imunitatea organismului, energizează organismul în cazurile de oboseală, asigură o buna funcţionare a ficatului şi a rinichilor, mentine un ritm cardiac constant şi previne apariţia infecţiilor respiratorii şi digestive.

De asemenea, ceaiul verde este un adjuvant în cazul sclerozei multiple, iar testele de laborator efectuate au demonstrat că utilizarea acestuia în timpul urmării unui tratament chimioterapeutic, creşte eficienţa tratamentului.

În plus, ceaiul verde inhibă dezvoltarea celulelor tumorale, în special a celor de colon, rect, vezică urinară, esofag, pancreas şi stomac, fără să afecteze celulele sănătoase.

 Mulți români au descoperit proprietățile senzaționale ale ceaiului verde și l-au inclus în dieta lor.

 

Citește și: