O imprecizie, potrivit lui Luttwak într-un interviu pentru Il Messaggero: ''La Kremlin nu funcţionează un 'birou pentru crime deosebite' care organizează astfel de atacuri. În Rusia este o distanţă abisală care-l izolează pe Putin de mulţi afacerişti şi magnaţi ai economiei care ar vrea să se dea bine pe lângă el''.

Metodele folosite pentru crimele mai recente pe teritoriul european cu victime ostile guvernului rus  duc toate către aceeaşi metodă: ''Au folosit  poloniu şi gaz nervino: primul lasă urme care nu pot fi şterse, al doilea duce direct la Moscova. Profesionişti ghidaţi de o mână expertă n-ar fi acţionat cu atâta neîndemânare''.

Încă de la instalarea sa, Donald Trump avea intenţia să menţină relaţii paşnice cu Rusia: ''O ţară cu o economie dărăpănată şi în declin'', pentru a se putea concentra către adevăratul concurent al Statelor Unite, adică China. Iar cazul Salisbury l-a obligat pe preşedintele american să se regrupeze cu aliaţii europeni: ''Şi mai înainte de toate semnalul că timpul răbdării cu Putin şi acţiunile sale s-a epuizat''.

Te-ar putea interesa și: