Educaţie fără bătaie!

Educaţie fără bătaie!

În anul 2011, peste 10.000 de copii au fost abuzaţi în familie. Ce e de făcut atunci când îngrijirea şi educarea unui copil ne depăşesc?

Copilul tinde să testeze limitele mediului în care traieşte, inclusiv în relaţia cu părinţii. E cel mai sigur mod de cunoaşte şi de a se construi ca personaliatate. Iată câteva metode de a-i disciplina pe cei mici şi totodată de a evita momentele tensionate. 1. Fii calculat şi consecvent

Faceţi un program strict al zilei (ore de masă, de somn). Rutina îi dă copilului un sentiment de siguranţă, ceea ce îl va face să fie mai cuminte, ştiind clar ce urmează să facă. Oferiţi copilului şi o perioadă de relaxare, în care să se poată juca în voie.

2. Repetă ca el să înveţe

Ne puteți urmări și pe Google News

Atunci când sunt mici, copiii au nevoie ca părinţii să insiste asupra lucrurilor pe care le consideră importante. Dacă nu are voie să facă ceva, repetă-i.

3. Copiii nu sunt adulţi

Explicaţi-le pas cu pas ce se întâmplă în jur şi de ce e nevoie să facă anumite lucruri. Aşa îi veţi determina să accepte ce le spuneţi ca fiind normal şi nu obligatoriu.

4. Captează-i atenţia

Când energia debordantă a copilului te scoate din sărite, încearcă să îi îndrepţi atenţia spre altceva. În loc să stea pe lângă tine sărind, poţi să îi dai un joc educativ care îl va linişti. "Nimeni nu se naște părinte, este o meserie care se deprinde în timp." SILVIU IONIȚĂ, psiholog specializat pe tratarea copiilor