De fapt, nu, nu cred că este suficient ceea ce am scris. Ceea ce ar trebui să spun este că piramida puterii în România, în acest moment, arată astfel: Victor Ponta se teme şi ascultă de Mihai Gâdea, care, la rândul său, primeşte ordine de la Dan Voiculescu.
Toată remanierea aceasta pornită de PNL a fost un circ, de la bun început. Am urmărit nenumărate schimbări de guvern şi niciodată nu am văzut atât de multă lipsă de respect pentru interesul public. Tot ceea ce se discută este jocul politic din PSD şi PNL. Viitorii demnitari sunt un fel de păpuşi gonflabile, dispuse să facă orice şi, de fapt, nimic. Iohannis putea fi şi la Economie, şi la Finanţe, dar până la urmă a tras lozul pe care era scris "Ministerul de Interne". Când l-au întrebat ziariştii ce are de gând, a răspuns: "Îmi doresc să merg undeva ca să fac treabă". Plină de substanţă această declaraţie şi, lăsând ironia la o parte, sunt tot mai convins că între Şova şi Iohannis singura diferenţă este că unul din ei vorbeşte limba germană.
Problema este că, pe de o parte, candidaţii PNL la postul de ministru ştiu că sunt figuranţi în sceneta divorţului şi nu merită să facă vreun efort intelectual, iar, pe de altă parte, oamenii chiar sunt tabula rasa şi nu au nimic de spus despre domeniul pe care-l vor păstori. Erau vremuri când politicienii aveau un pic de ruşine şi se calificau la locul de muncă. Nu se mai întâmplă nici măcar asta. Poate cineva să spună ce a făcut Andrei Gerea în cele câteva luni în care a consumat oxigenul din clădirea ministerului Economiei?
În orice caz, important este că Dan Voiculescu s-a orientat la timp, a rupt-o cu PNL şi s-a mutat în barca PSD. Ponta, dornic să scape de perspectiva ca Mircea Badea să vină la el în birou şi să-l dea în şuturi afară din Palatul Victoria, l-a primit cu braţele deschise şi s-a şi oferit să-l promoveze pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, omul lui Felix în Guvern, la rangul de vicepremier. Cât de frică le este tuturor celor din USL de trustul Antenelor s-a văzut şi zilele trecute, la CNA, când emisiunea în care Gâdea şi compania o insultau pe Andreea Pora a fost amendată cu doar 50.000 de lei, în timp ce Robert Turcescu, pentru delict de opinie – a spus că România este condusă de un grup infracţional dezorganizat – a fost sancţionat cu 70.000 de lei.
Ştiu că mă repet, dar la ora aceasta cea mai puternică instituţie din România este Antena 3. Bineînţeles, sunt mai multe centre de putere, nu mai discutăm despre un control total. Dar, dacă putere înseamnă capacitatea de a provoca frica, atunci trustul media a lui Voiculescu este incontestabil cea mai temută structură din această ţară.

Te-ar putea interesa și: