EDITORIALUL EVZ: Biata USL

EDITORIALUL EVZ: Biata USL

Greu este să fii membru al Uniunii Social-Liberale! Mai ales pe timpurile astea, când scad în sondaje, liderii celor două partide importante dau semnale de jale, DNA-ul bate la uşă, şefii de partid se clatină, nu mai sunt bani, trădătorii nu mai sunt primiţi în tabăra adversă. Toţi cei din frunte se vaită toată ziua. "N-au neamuri, n-au planuri", cum zice o vorbă din bătrâni.

Ce să mai înţeleagă omul simplu din teritoriu, care pune şi el deoparte pentru campanie şi-şi visează rudele prin deconcentrate? În primul rând observă că la PSD la poartă bat portăreii. Apoi, la liberali, acum sunt toţi o familie, Patriciu este o amintire şi doar nu o vinde Mic.ro şi ditamai redacţia "Caţavencii" ca să le dea lor bani de alegeri! De la Bucureşti vin câteodată şi veşti bune. Fenechiu bea numai vinuri de patru milioane la Hotel Radisson Blu Bucureşti, unde este el cazat, dar parcă nu ajunge. Ponta ar fi primit sute de mii de euro, cu raliurile, mulţi bani de la Dan Şova, din consultanţe, sume importante prin colegul său de automobilism de la Vîntu, Umbrărescu, Robert Negoiţă, Ioan Rus. Ar fi fost ceva, dar liderul PSD neagă orice sfanţ. Ceea ce înseamnă că nu a fost adevărat nimic.

Ce se mai aude de la Bucureşti? Că Ponta ar fi pasionat şi de ceasuri scumpe. Oamenii mai vechi din partid ştiu şi la ce magazin din Capitală poţi să mergi pentru că liderul PSD se pricepe la falsuri. Ceasurile de furat sunt, însă, întotdeauna imaculate. Dar Ponta nu prea mai pare o investiţie sigură. Unii spun că ar fi tare pentru că l-a călcat în picioare pe Geoană şi l-a băgat în spital pe Iliescu. Dar cei mai mulţi visează cu nostalgie la Adrian Năstase şi şoptesc despre botezul copilului lui Ponta. Unde au fost invitaţi preşedintele şi floarea PDL şi unde naş a fost generalul Gabriel Oprea, preşedintele UNPR. Aici doar pâlpâie o scânteie de speranţă. Intelectualii satelor o sesizează, dar nu te poţi baza pe asemenea speculaţii pe care membrii simpli sau şefii de organizaţii nici nu le pricep.

Poate că oamenii şi-ar vedea liniştiţi de treburi şi ar aştepta cu speranţă ziua de mâine dacă nu tocmai liderii lor, Crin şi Ponta, i-ar tulbura în fiecare seară pe la televiziuni. Aceştia afirmă că liderii Puterii s-au îmbogăţit şi acest proces se află în plină desfăşurare. Liderii coaliţiei (o menţiune pentru Crin) vorbesc plastic şi foarte argumentat. Ei afirmă că s-au furat miliarde (de unde?). Telespectatorii visează, membrii din partidele pe care le conduc ei au coşmaruri în somn. Emisiunile fac rating. Deşi unele campanii electorale se mai fac şi cu bani poate că nu acesta este principalul motiv de îngrijorare. Mai cu seamă în teritoriu oamenii ştiu bine care este situaţia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Membrii USL au planurile lor clare. Există cumetrii care ţin de o viaţă, există combinaţii care au mers şi vor mai merge. Dar vin iar cei doi lideri care afirmă, seară de seară, că alegerile vor fi furate. La orice nivel, în orice loc. În teritoriu subordonaţii îi cred, deşi nu îşi explică în ce mod se va întâmpla asta. Cei doi lideri USL sunt consecvenţi. Ei explică ce şi cum s-a făcut în trecut, la locale şi prezidenţiale. Mai mult ei denunţă şi faptul că ar fi câştigat şi tot ei au pierdut postul de premier, tot au pierdut majoritatea. Ce să mai înţeleagă oamenii din teritoriu? Nu mai e nici o şansă. Iată, mai apare una, suspendarea. Toată lumea spune că este o aiureală. Liderii USL zic altfel. Ei sunt optimişti. Tocmai au oferit Puterii postul de preşedinte al Senatului. Nu s-a înţeles de ce, dar este suficient că pricep ei. Au strategie. Doar de-asta sunt preşedinţi. Şi încă nu l-au suspendat pe Preşedinte că au mai găsit ceva. De această dată decisiv, mobilizator, eficient.

L-au numit pe Titus Corlăţean preşedintele României. Pe o perioadă neprecizată. Urmează alegerile democratice pe care o să le câştige Crin. Biata USL!