Eddie Murphy, unul dintre cei mai influenti actori

Eddie Murphy, unul dintre cei mai influenti actori

Eddie Murphy, unul dintre cei mai cunoscuti actori de comedie din lumea filmului, s-a nascut pe 3 aprilie 1961, in cartierul Brooklyn, din New York.

Si-a inceput cariera artistica facand parte din echipa emisiunii „Saturday Night Live”, intre anii 1980 si 1984, si a fost protagonistul unor show-uri de stand-up comedy. Debutul pe marile ecrane a avut loc in 1982, alaturi de Nick Nolte, in filmul „48 Hours”.

Productia s-a bucurat de succes si este considerata promotoarea unui nou gen de filme politiste, in care se regaseste combinatia de actiune, aventura si umor. Recunoasterea talentului lui Eddie Murphy a venit odata cu nominalizarea la Globurile de Aur pentru rolurile din „Beverly Hills Cop”, „Trading Places” si „The Nutty Professor”.

In 2007 castiga Globul de Aur datorita interpretarii rolului James „Thunder” Early in musicalul „Dreamgirls”. Acelasi rol il propulseaza in categoria actorilor care au primit o nominalizare la Oscar pentru rol secundar masculin. Datorita incasarilor uriase de care s-au bucurat recentele productii „Norbit” si „Shrek the Third”, Eddie Murphy este considerat acum unul dintre cei mai puternici actori de la Hollywood, devansandu-i pe Tom Hanks si Samuel L. Jackson.

Ne puteți urmări și pe Google News

Controverse Murphy, pe prima pagina a ziarelor de scandal

> Actorul are cinci copii rezultati in urma casatoriei cu Nicole Mitchell, de care a divortat in aprilie 2006.

> In 2007 s-a nascut cel de-al saselea copil, Angel Iris, a carui mama este fosta componenta a trupei Spice Girls Mel B. Initial, actorul nu a vrut sa-si recunoasca fetita, dar dupa testul ADN, a trebuit sa recunoasca paternitatea.