Economiştii: Moneda euro va scădea în raport cu dolarul american

Economiştii: Moneda euro va scădea în raport cu dolarul american

Estimările privind evoluţia monezii euro au scăzut după ce preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE) Mario Draghi, a decis scăderea dobânzii de referinţă de la 1,5% la 1%, anunţă Bloomberg.

Astfel, moneda euro ar putea ajunge la 1,32 dolari în 2012, faţă de 1,4 dolari cât erau estimările iniţiale, potrivit unui sondaj efectuat de Bloomberg. În estimări, moneda euro va scădea în faţa tuturor monedelor, cu excepţia francului elveţian. În acest an, moneda euro a crescut în raport cu alte 12 monede naţionale.

Temerilor investitorilor sunt legate de situaţia Spaniei şi Italiei, care ar putea avea nevoie de un ajutor financiar uriaş din partea UE, după ce criza datoriilor suverane a forţat Grecia, Irlanda şi Portugalia să ceară bani de la instituţiile financiare internaţionale.

În plus, prognoza privind creşterea economică vine să pună gaz pe foc. Astfel, economia UE ar creşte cu 0,5% în 2012, faţă de 2,19% cât este estimarea pentru SUA. Potrivit analiştilor, mai este nevoie de relaxare monetară pentru a fi impulsionată creşterea în zona euro în 2012.

Ne puteți urmări și pe Google News