În cadrul întâlnirii, Călin Popescu Tăriceanu i-a dezamăgit pe cei prezenţi, spunându-le că în acest moment economia nu-şi permite majorări semnificative ale lefurilor.

"Înţeleg nevoia de creşteri salariale, dar economia nu-şi permite în acest moment majorări semnificative ale lefurilor", le-a spus premierul sindicaliştilor care au mers astăzi la Palatul Victoria, potrivit Realitatea.

Sindicaliştii au mai discutat cu şeful Guvernului şi despre inflaţie, precum şi despre situaţia economică a ţării.

"După negocierile de astăzi, Călin Popescu Tăriceanu va chema la discuţii toate partidele parlamentare pentru a rezolva problema unui acord cu patronatele şi sindicatele, pentru ca într-o perioadă de timp "acceptabilă" să se promulge o lege a salarizării unitare în sectorul bugetar", a declarat preşedintele Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"Mai mult, săptămâna viitoare, Guvernul va depune proiectul de buget pentru anul viitor, însă Tăriceanu a informat că doreşte păstrarea aceleiaşi politici de anul acesta şi în 2009, ţinând cont că va fi un nou Guvern care va decide ce se va întâmpla cu bugetul statului roman", a adăugat Hossu.

Nemulţumirile sindicaliştilor din administraţie publică şi sănătate s-au acutizat în momentul în care parlamentarii au aprobat legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50 de procente. Aşa că au cerut şi ei acelasi lucru şi speră să primească bani în plus la leafă de anul viitor.

CITIŢI ŞI: "Băsescu: "Sistemul bancar românesc este solid""