Evenimentul Zilei > Economie > Economia Chinei începe să tuşească: Scad investiţiile străine
Economia Chinei începe să tuşească: Scad investiţiile străine

Economia Chinei începe să tuşească: Scad investiţiile străine

După inflaţie şi încetinirea creşterii economice, China începe să se confrunte acum şi cu scăderea investiţiilor străine.

Investiţiile străine directe (FDI) atrase de China în luna noiembrie 2011 au scăzut cu 9,76% în raport cu aceeaşi lună a anului trecut până la 8,76 miliarde de dolari, a anunţat ministerul chinez al Comerţului, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Este vorba de prima scădere în ritm anual a investiţiilor străine directe înregistrată de China după luna iulie 2009. Cu toate acestea, pe primele 11 luni ale acestui an China a atras investiţii străine directe în valoare totală de 103,77 miliarde de dolari, în creştere cu 13,15% în ritm anual, astfel că 2011 ar putea deveni un an record pentru FDI.

Datele prezentate de Ministerul chinez al Comerţului arată că investiţiile americane în China au scăzut cu 23,1% în ritm anual până la 2,74 miliarde de dolari, în timp ce investiţiile venite din Uniunea Europeană (principalul partener comercial al Chinei) au crescut uşor cu 0,29% până la 5,98 miliarde de dolari. În schimb, investiţiile venite din partea celor 10 economii asiatice (incluzând Hong Kong, Taiwan, Japonia şi Coreea de Sud) au crescut cu 17,98% până la 89,6 miliarde de dolari.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News