Echipa României a câștigat finala la tir cu arcul, în cadrul Jocurilor Invinctus care se desfășoară la Toronto, în Canada. Cei trei militari care au obținut performanța remarcabilă sunt Team Romania prin Ionuț Butoi, Dorin Petruț și Nicușor Pegulescu, în finala probei de tir cu arcul, împotriva echipei din SUA.

Cu puțin timp înainte, Ionuț Butoi, care este și campion național, a câștigat medalia de argint.

La Invictus Games Toronto 2017, militarii români, răniți în Tearele de Operații, au câștigat și două medalii de bronz: Ciprian Iriciuc locul 3  – la canotaj în sala, proba de 4 minute și Laurenţiu Şerban – medalia de bronz la proba de 1500 metri. De asemenea, în noaptea de vineri spre sâmbătă un alt camarad, Ionel Eugen Bida se luptă în finala de înot 50 de metri spate.

Echipa României este formată din 15 militari răniţi în Irak şi Afganistan care au concurat la şase discipline sportive individuale – tir cu arcul, atletism, canotaj în sala la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, că sport de echipa, volei din poziţia şezând. Sportivii s-au antrenat patru luni pentru acest concurs.

„Invictus Games” este un evenimentul sportiv internaţional dedicat în exclusivitate militarilor invalizi sau răniţi în misiuni în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne. La concurs participă 550 de competitori din 17 ţări participante.

Prinţul Harry, cel care a înfiinţat competiţia, le-a fost alături militarilor români, a vorbit cu fiecare şi i-a încurajat. Iar românii i-au mulţumit pentru fondurile primite de la tatăl sau, Prinţul Charles, cu ajutorul cărora au cumpărat o parte din echipamentele necesare.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de MIR” (AMVVD) are în competiția de la Toronto zece dintre cei 15 membri ai Invictus România: Costi Slaniceanu, Dumitru Paraschiva, Irinel Matei, Doru Hamza, Ionel Alexe, Marius Barbu, Ionuţ Butoi, Florin Vuță, Ionel Eugen Bida și Nicuşor Bica.