Evenimentul ZileiActualitateA spart gheața! O echipă legendară din Anglia a reușit să obțină PRIMA VICTORIE în deplasare, după 437 de zile | VIDEO

A spart gheața! O echipă legendară din Anglia a reușit să obțină PRIMA VICTORIE în deplasare, după 437 de zile | VIDEO

A spart gheața! O echipă legendară din Anglia a reușit să obțină PRIMA VICTORIE în deplasare, după 437 de zile | VIDEO
Aston Villa, club legendar din fotbalul englez, și-a readus fanii în culmea fericirii. „Leii” au izbutit să spargă un record negativ, grație victoriei de aseară, pe terenul celor de la Reading, scor 2-1. Acesta este primul succes obținut în deplasare de Villa, după o pauză de 437 de zile!

Aston Villa se află acum în Championship, a doua ligă de fotbal din Albion. Gruparea din Birmingham a retrogradat, în premieră, în această vară, din Premier League, după o perioadă de 28 de ani petrecută pe prima  scenă a fotbalului din Anglia.


Au trecut 27 de meciuri, până la cel de aseară, de când Aston Villa nu a mai gustat din victoriile din deplasare. Au bătut acest record negativ pe terenul celor de la Reading. „Leii” au fost cei care au deschis scorul pe „Madejski Stadium”, în minutul 38, prin reușita lui Jonathan Kodjia. Gazdele au reușit însă să egaleze situația pe tabela de marcaj, în actul secund, în urma execuției lui Yann Kermorgant (55). Totul părea că se îndreaptă către un alt meci fără victorie în deplasare pentru Aston Villa. În prelungirile partidei, mai exact în minutul 90+3, „leii” au beneficiat de o lovitură de la punctul cu var. Cei 4.000 de fani ai Villei care s-au deplasat pentru a-și susține favoriții în acest meci au înnebunit de bucurie, după ce rezerva Jordan Ayew a trimis balonul în poarta adversă. Au sărbătorit de parcă ar fi câștigat titlul în Anglia.

Astfel, Aston Villa a plecat cu toate cele trei de la Reading, iar acum experții de fotbal din Albion se întreabă când va avea loc următorul succes al „leilor” în deplasare. 

 


Accesează: