Evenimentul Zilei > Economie > Easyjet dă în judecată Aeroportul Heathrow
Easyjet dă în judecată Aeroportul Heathrow

Easyjet dă în judecată Aeroportul Heathrow

Easyjet va da în judecată Autoritatea Civilă de Aviaţie din Marea Britanie (Civil Aviation Authority - CAA) pentru că a mărit taxele de debarcare pe aeroporturile londoneze Heathrow şi Gatwick.

CAA a decis la începutul acestei luni o majorare a taxelor pe cele două aeroporturi londoneze cu aproximativ 23%, începând din aprilie. Conform calculelor operatorilor, asta ar însemna costuri suplimentare de peste 2 lire (2,56 euro) pentru fiecare pasager. „Nu suntem de părere că CAA a acţionat corect când a decis majorarea taxelor pe aeroporturile controlate de BAA (British Airports Authority). CAA apare ca susţinător al politicii de refinanţare a celor de la BAA“, au declarat reprezentanţii Easyjet, citaţi de „The Times“.

Easyjet va depune o cerere oficială la Curtea Supremă în maximum o lună, iar dacă aceasta va fi admisă, până la sfârşitul anului ar putea fi formulată o decizie, afirmă surse juridice citate de „The Times“. Contestaţia va fi semnată şi de reprezentanţii Ryanair şi BMI British Midland.

Virgin Atlantic este singura companie aeriană low cost care nu şi-a făcut cunoscută poziţia. Contestaţia juridică depusă de Easyjet va fi prima din istoria de peste 20 de ani a Autorităţii Civile de Aviaţie. O bătălie juridică ar putea afecta serios situaţia financiară a BAA, al cărui proprietar, consorţiul spaniol Ferrovial, este îngropat în datorii, contractate anul trecut pentru achiziţionarea companiei britanice.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: