Ea îi ajută nu doar să se PROTEJEZE. Ce li s-a pregătit SOLDAŢILOR ruşi / VIDEO

Ea îi ajută nu doar să se PROTEJEZE. Ce li s-a pregătit SOLDAŢILOR ruşi / VIDEO

Le va „permite” multe lucruri, printre care şi o mai bună orientare pe câmpul de luptă.

Oamenii de ştiinţă ruşi au elaborat o... cască nouă pentru soldaţi. Ea îi ajută nu doar să se protejeze de schije, ci şi „la o mai bună orientare”, după cum au subliniat cercetătorii.

Trei straturi

Este singura cască din lume care are o compoziţie de protecţie alcătuită din trei straturi, după cum precizează Vocea Rusiei. Partea exterioară şi cea interioară a căştii sunt ca un fel de crustă solidă. Iar în interior se află un strat de material balistic.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prezent, armata rusă are în dotare o cască metalică, iar schijele de la o grenadă, care explodează la o distanţă mică, pot să o străpungă. „Noua casca este capabilă să ţină piept tuturor elementelor distrugătoare. Acest lucru a fost dovedit pe un manechin de laborator, cu cap de plastic. În casă s-a tras cu bile de metal, care au imitat schijele de grenadă”, a menţionat inginerul Vladimir Maşkovţev pentru presa rusă. Inginerii ruşi promit să nu se oprească aici: elaborează un material pentru crearea unei armuri rezistente, iar peste doi ani se va trece la producerea în serie a noii căşti de protecţie.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/ZG5FR8NNH5A" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>