Oamenii de ştiinţă ruşi au elaborat o… cască nouă pentru soldaţi. Ea îi ajută nu doar să se protejeze de schije, ci şi „la o mai bună orientare”, după cum au subliniat cercetătorii.

Trei straturi

Este singura cască din lume care are o compoziţie de protecţie alcătuită din trei straturi, după cum precizează Vocea Rusiei. Partea exterioară şi cea interioară a căştii sunt ca un fel de crustă solidă. Iar în interior se află un strat de material balistic.

În prezent, armata rusă are în dotare o cască metalică, iar schijele de la o grenadă, care explodează la o distanţă mică, pot să o străpungă. „Noua casca este capabilă să ţină piept tuturor elementelor distrugătoare. Acest lucru a fost dovedit pe un manechin de laborator, cu cap de plastic. În casă s-a tras cu bile de metal, care au imitat schijele de grenadă”, a menţionat inginerul Vladimir Maşkovţev pentru presa rusă.
Inginerii ruşi promit să nu se oprească aici: elaborează un material pentru crearea unei armuri rezistente, iar peste doi ani se va trece la producerea în serie a noii căşti de protecţie.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/ZG5FR8NNH5A" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>

Citește și: