În contextul epidemiei de Coronavirus din România, tot mai multe magazine se confruntă cu un asalt din partea clienţilor, care cumpără haotic. Astfel s-a născut întrebarea: există riscul să rămânem fără alimente?
O analiză recentă citată de Agerpres arată că „23 centre de distribuţie aprovizionează, zilnic, lanţurile de magazine ale celor mai mari retaileri din România”.
Astfel, datele centralizate ale reprezentanţilor Dunwell arată că grupurile Kaufland, Carrefour, Lidl, Metro, Profi, Mega Image, Auchan, Rewe şi Cora aprovizionează, la ora actuală, cele peste 3.000 de magazine pe care le operează în România.
„În ciuda perioadei mai dificile pe care o traversăm, marcată de multe incertitudini cauzate de răspândirea COVID-19 în lume, marile lanţuri de retail sunt aprovizionate zilnic, în condiţii de maximă siguranţă, din cele 23 de centre de distribuţie de pe întreg teritoriul României.
Ţara noastră dispune de stocuri suficiente de produse şi nu vor exista probleme cu aprovizionarea magazinelor în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât tirurile care transportă mărfuri internaţionale au primit undă verde pentru circulaţia în spaţiul comunitar (UE), astfel că riscul ca depozitele şi, ulterior, magazinele, să rămână fără mărfuri, este scăzut”, a declarat Marian Orzu, managing partner Dunwell.
„În zona Bucureştiului se regăseşte majoritatea investiţiilor în depozite, peste 400.000 mp fiind reprezentaţi de proiecte situate în zonele de Vest (Carrefour, Lidl, Profi, Cora), Nord (Auchan, Carrefour, Metro, Rewe, Mega Image), dar şi Sud (Mega Image).
De asemenea, în zona Transilvaniei există circa 250.000 mp depozite care aprovizionează marile oraşe din centrul şi vestul României. Astfel, din cei aproximativ 250.000 mp de depozite din zonă, sunt aprovizionate în fiecare zi reţelele a cinci retaileri internaţionali cu sute de magazine în centrul şi vestul ţării: Kaufland, Carrefour, Lidl, Profi şi Grupul Rewe.
Pentru zona Moldovei, există aprovizionare din două oraşe (Roman şi Bacău), cu peste 85.000 mp de depozite. Cea mai mare pondere a depozitelor este concentrată în Roman, unde Lidl şi Profi au depozite de peste 70.000 mp”, mai arată sursa citată.