Potrivit unui sondaj SAP, mai mult de jumătate dintre români au încredere în ceea ce spun oamenii de știință despre mediu, iar peste 40% consideră că protejarea mediului ar trebui să devină o prioritate națională
Potrivit unui sondaj SAP, citat de Agerpres, România se află printre cele 30 de țări incluse în acest studiu, respectiv una dintre cele trei țări din zona Europei Centrale și de Est, pe lângă Polonia și Ucraina, sondajul oferind o perspectivă clară asupra opiniei românilor în legătură cu acest subiect.
În topul țărilor europene cu cel mai ridicat procentaj privind încrederea în privința cercetărilor științifice asupra mediului, se află Italia, cu 61%, iar pe locul doi se află România, cu 58%.
În topul ţărilor cu cel mai ridicat grad de încredere se numără India (86%), Bangladesh (78%) şi Pakistan (70%), iar la capătul opus, cu cele mai scăzute procente în acest sens, se situează Rusia (23%), Japonia (25%) şi Ucraina (33%).
Conform aceluiași sondaj, peste 42% dintre români consideră că protejarea mediului ar trebui să devină o prioritate națională, chiar dacă ar încetini creșterea economică. 50% dintre români afirmă că urmăresc îndeaproape știrile și sunt la curent cu agenda publică.
Rezultatele sondajului au fost menţionate în cadrul celei de a 50-a ediţii a întâlnirii tradiţionale a World Economic Forum, ce a avut loc la Davos, Elveţia, între 21 şi 24 ianuarie 2020.
World Economic Forum, una dintre cele mai puternice organizaţii nonguvernamentale din lume, a utilizat tehnologiile SAP şi Qualtrics pentru a identifica opiniile populaţiei la nivel global despre teme sociale precum protejarea mediului înconjurător şi importanţa informaţiei şi coeziunii globale.