Evenimentul Zilei > Monden > E caterisit, dar se îmbracă în sutană și face slujbe. Ce riscă fostul preot Cristian Pomohaci
E caterisit, dar se îmbracă în sutană și face slujbe. Ce riscă fostul preot Cristian Pomohaci

E caterisit, dar se îmbracă în sutană și face slujbe. Ce riscă fostul preot Cristian Pomohaci

Un grup de credincioși l-au acuzat pe Cristian Pomohaci că poartă și acum haine bisericești. Mai nou, aceștia spun că, deși a fost dat afară de BOR, acesta mai ține slujbe și acum.

Ce se întâmplă cu Cristian Pomohaci? Altădată adulat de credincioși, fostul preot a ajuns în dizgrația acestora. Este acuzat că poartă sutană și nu s-a „lepădat” de slujbe.

E caterisit, dar se îmbracă în sutană și face slujbe. Ce riscă fostul preot, Cristian Pomohaci

Nici n-a scăpat bine de problemele legate de dosarul penal în care a fost acuzat de pedofilie, că numele fostului preot Cristian Pomohaci este din nou pe buzele tuturor. Potrivit spynews.ro, mai mulți credincioși au mărturisit că acesta continuă să poarte veșmintele preoțești, deși este ilegal. Asta pentru că în anul 2017 a fost dat afară din biserică. În plus, oamenii spun că pe Pomohaci nu-l sperie nimic, așa că ține și acum slujbe. Să nu știe oare cântărețul în ce belele ar putea intra?

Ce spune legea

Nimeni nu știe ce-o fi în mintea fostului preot Cristian Pomohaci, dar un lucru e sigur. Potrivit legii, acesta nu mai are voie sub nici o formă să folosească o calitate oficială, altfel riscă o pedeapsă de la șase luni la trei ani sau amendă. De asemenea, legea spune că pentru faptele săvârșite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorități publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani”. E greu de presupus, în aceste condiții, ce se va alege de Cristian Pomohaci dacă se va dovedi că acei credincioși au avut dreptate…

Ce decizie a dat BOR în 2017

Cât privește dosarul legat de pedofilie, acesta a fost recent clasat de procurori, dar au rămas înregistrări în care preotul a purtat dialoguri indecente cu un minor. Surprinzător însă, Pomohaci nu a vorbit niciodată cu nimeni despre acest lucru. BOR a decis ca acesta să fie caterisit pe data de 6 octombrie 2017, potrivit unei decizii a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului.

Anul trecut a primit în dar o stea la Hollywood

Anul trecut, acesta a ajuns în SUA, îmbrăcat tot în sutana de preot și s-a oprit la Hollywood. Cele două prietene care l-au însoțit au plătit 10 dolari și Pomohaci a intrat și în posesia unei stele pe ”Walk of Fame”. Vizita fostului preot în America a avut loc în timp ce procurorii dădeau un nou termen în dosarul în care era acuzat de evaziune fiscală. De altfel, Cristian Pomohaci a lipsit de la proces.