După momentul convocării, DNA a remis Presei un Comunicat insipid, în care, ca de obicei, în ultimul timp, se face multă proză proastă, semn al unei realități hazlii:

Procurorii vor să țină locul jurnaliștilor, deveniți, la rîndul lor, procurori.

Din acest Comunicat, singurul lucru interesant, pe lîngă aberația de a acuza drept conflict de interese propunerea de către un șef de partid ca cineva să fie ministru, (e un conflict de interese propunerea lui Klaus Iohannis ca Alina Gorghiu să fie președinta PNL?), am putut remarca faptul că din coada textului lipește celebra referire la Sprijinul dat de SRI.

Pînă acum, SRI își făcea un motiv de înfoiere curcanistică din prezența referii la implicarea sa într-un dosar de corupție. Desigur, asta transformase SRI într-un soi de Miliție Economică, ipostază – care sunt sigur – a picat și pică prost acelor tineri care s-au angajat aici pentru a se bate cu KGB și nu Mischie de la Gorj, pentru a fi un Bond român, și nu un Tudor Postelnicu al lui Nicolae Ceaușescu. Absența referirii poate avea mai multe explicații:

Folosirea DNA pentru tranșarea unei bătălii strict politice între două partide – PSD și PNL – a fost socotit de SRI un rahat prea rău mirositor pentru a se afișa cu Dosarul Victor Ponta.

SRI nu putea recunoaște public faptul că l-a spionat chiar pe premierul României, indiferent c-a făcut-o sau nu.

Eduard Hellvig a trecut la punerea în practică a deciziei de a scoate SRI – cel puțin la nivelul imaginii publice – din tocătura compromițătoare a păruielii interne pentru a accentua imaginea de Serviciul de Intelligence, concentrat pe bătălia cu amenințările la Siguranța Națională.

SRI a fost implicat pînă gît în punerea la cale a iminentei schimbări de majoritate parlamentară prin intermediul Cătușelor. Absența referirii la SRI e o diversiune prin care SRI vrea să nu fie implicat în Scandal.

Lovitura de forță (pentru că o să vedeți, e chiar o lovitură de forță, un plan pus la cale pînă la cele mai mici amănunte, de care guguștiucul Victor Ponta nu-și dă seama) a fost gîndită de Klaus Iohannis împreună cu PNL și cu DNA fără știrea SRI.

Dvs ce credeți? SRI n-a știut de această lovitură de forță ?

Articolul a fost preluat de pe cristoiublog.ro.