Evenimentul Zilei > Social > Dușurile stradale, bucuria copiilor
Dușurile stradale, bucuria copiilor

Dușurile stradale, bucuria copiilor

Montate în centrul Capitalei, dușurile au fost luate cu asalt de bucureșteni

Chiar dacă apa era pulverizată la capacitate minimă, oamenii n-au ținut cont și s-au înghesuit să se răcorească. Cu mic, cu mare, bucureștenii au lăsat la o parte evantaiele și pălăriile de pe cap și au dat iama în dușurile stradale montate de Primăria Capitalei. Ce-i drept, presiunea era cam mică, dar faptul că apa le răcorea corpul încins de soarele arzător a venit ca o mană cerească. Părinți cu copii în cărucioare, bunici cu nepoței, tineri, oameni ai străzii pur și simplu toată lumea se răcorea. Nici cei care așteptau în stații autobuzul nu s-au dat înapoi de la un duș răcoros în mijlocul străzii. O femeie care abia ieșise de la stația de metrou Victoria, lovită în plin de un val de căldură, atunci când a văzut furtunurile din care țâșnea apă rece, s-a dus glonț. „Doamne, cât este de bine! N-aș mai pleca de aici. Păcat că nu curge mai tare, dar e bine și așa. Bine că ne mai răcorim”.


FOTO: Și copiii s-au răcorit la dușurile stradale din centrul Capitalei„Ștrandul” de la Universitate

În timp ce oamenii maturi se plâng că se sufocă din cauza căldurii, copiii sunt cu gândul numai la bălăceală. Dacă unii nu au bani să se ducă la ștrand, nu-i nicio problemă. Găsesc ei o soluție. Ieri, când bucureștenii căutau disperați un loc la umbră, câțiva prichindei se răcoreau în fântâna din fața Facultății de Arhitectură. Deși apa era destul de rece, bucuria de pe fețele lor nu putea fi descrisă în cuvinte. „Sari tu primul și vin și eu după tine. Hai să ne batem cu apă”, urla de fericire unul dintre copiii care se bălăceau în văzul tuturor.

Primăria Capitalei a montat dușuri stradale în următoarele locații: Unirii ( Hanul lui Manuc), Parcul Cișmigiu, strada Lipscani, Piața Universității (Dunărea), Piața Universității (Teatrul Național), Lascăr Catargiu, Piața Victoriei (lângă Guvern), Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) și Parcul Herăstrău (intrarea Arcul de Triumf).FOTO: În pielea goală, fără tricou pe el, un părinte și-a răcorit copilul direct din cărucior