Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor, în 15 localităţi au fost inundate mai multe străzi şi 13 hectare de teren, iar 185 de acoperişuri au fost smulse de vântul puternic, judeţele cu cele mai mari probleme fiind Alba, Blaj, Argeş, Bihor, Călăraşi, Prahova, Teleorman, Cluj şi Maramureş. De această dată, Bucureştiul a scăpat doar cu trei maşini avariate de copacii doborâţi de vânt, în sectorul 4.

Atenţionările cod galben – atât cea pentru vânt puternic, ploi torenţiale şi căderi de grindină, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) -, cât şi cea de inundaţii, dată de hidrologi, au expirat aseară, la ora 18.00.

Pentru zilele următoare, specialiştii ANM prognozează vreme frumoasă şi ploi doar pe arii restrânse. Astfel, prima zi de weekend vine cu ceva înnorări doar în nordul, nord-estul ţării şi la munte şi maxime termice de până la 28 de grade Celsius. Mâine, însă, va fi ceva mai cald, 29 de grade C, dar e posibil să plouă în zona montană. Săptămâna viitoare începe în for ţă, potrivit ANM. Vom avea maxime termice cuprinse între 24 şi 33 de grade C şi minime între 10 şi 18 grade C. Cel puţin la nivel de prognoză, nici un strop de ploaie.