„Nu le putem oferi cetățenilor o asigurare pentru toate riscurile (adică petru toate infracțiunile – n.r.), dar le pot da sfatul acesta: ‘Nu vă faceți vulnerabili folosind alcool sau droguri’”, a declarat Bernhard Rotzinger, șeful poliției din Freiburg, citat de Der Spiegel.

Pe 14 octombrie, o adolescentă germană a fost violată de șapte sirieni și de un bărbat cu pașaport german. Fetei i s-ar fi pus droguri în băutură la o petrecere cu muzică techno și apoi supusă unui viol în grup în afara clubului.

Incindentul teribil i-a șocat pe cetățenii din Freiburg, un oraș universitar din sud-estul Germaniei.

Cu doi ani în urmă, Freiburgul fusese zguduit de un viol urmat de asasinat al unei tinere germane de 19 ani, Maria Ladenburger de către un imigrant afgan Hussein K.

Aproape întreaga Germanie se află sub asaltul bandelor de agresori sexuali proveniți din zonele periferice ocupate de imigranți. După ce un val de atacuri le-a vizat pe practicantele de jogging, televiziunea germană le-a sfătuit pe femei să-și aleagă drumuri mai sigure când practică acest sport, să fie mereu vigilente și să păstreze o distanță de siguranță de câțiva metri.

După atacurile sexuale cărora le-au căzut victime 1200 de femei în noaptea de Anul Nou la Köln, primărița Henriette Rekr le-a sfătuit pe doamne să „stea la o distanță de un braț de străini” și să nu-și părăsească grupul de prieteni, chiar dacă doresc să petreacă.