Evenimentul Zilei > Social > După un deceniu, trupa Nightwish a eclipsat publicul la București
După un deceniu, trupa Nightwish a eclipsat publicul la București

După un deceniu, trupa Nightwish a eclipsat publicul la București

Pavilionul Central Romexpo a găzduit , aseară, unul dintre cele mai bune concerte rock din ultmii ani. Trupa finalndeză de symphonic metal, Nightwish, a fost capul de afiș al evenimentului organizat sub titulatura ARTmania.

Veniți din toată țara, dar și din statele vecine, rockerii au luat cu asalt Pavilionul Central Romexpo pentru a vedea celebra trupă finlandeză, care a revenit în România după o pauză de 10 ani. Până la urcarea pe scena a celor de la Nigthwish, pletele rockerilor s-au vânturat pe acordurile pieselor unor alți veterani ai scenei heavy metal mondiale: Amorphis (Finlanda) și Arch Enemy (Suedia). Cu un sunet excelent, balul a fost deschis de cele două formații care, la rândul lor, au mai concertat de câteva ori în țară.

A urmat momentul serii: Nightwish. Spre deosebire de 2004, celebra formație a venit aseară cu doi noi componenți. În locul Tarjei Trunen și a cântereței pop Anette Olzon, trupa scandinavă „a rupt” scenele internaționale cu impunătoarea solistă Floor Jansen, care s-a alăturat formației încă din 2013. La tobe nu a fost obișnuitul Jukka Nevalainen. Problemele sale date de insomnie cronică l-au forțat să se retragă temporar din Nightwish, fiind înlocuit de toboșarul celor de la Wintersun, Kai Hahto. Muzica lor este inspirată de scrierile lui Tolkien și poveștile lui Stephen King, dar și de autori precum Edgar Allan Poe și Walt Whitman.

Fără show pirotehnic

La aproape două luni de la tragicul eveniment din Clubul Colectiv, Nightwish a ales în semn de solidartate să nu folosească show pirotehnic la București. Au revenit la București pentru lansarea albumului de studio cu numărul 8, intitulat „Endless Forms Most Beautiful”, fiind și primul disc alături de Floor Jansen și de multi-instrumentistul englez Troy Donockley. Nightwish a susținut, aseară, la București, singurul concert din sud-estul Europei.