Evenimentul Zilei > Politica > După condamnarea lui Voiculescu, PC se dezintegrează
După condamnarea lui Voiculescu, PC se dezintegrează

După condamnarea lui Voiculescu, PC se dezintegrează

Condamnarea lui Dan Voiculescu a provocat o furtună în PC. O serie de parlamentari conservatori vor să plece la alte partide, în timp ce alții îi contestă autoritatea liderului formal al PC, Daniel Constantin.

La doar câteva zile de la condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, parlamentari ai PC deja anunță că vor să plece din partidul condus de Daniel Constantin. Ieri, deputata conservatoare Cornelia Negruț a declarat că a rămas în PC ca să nu fie învinovăţită în cazul în care grupul partidului de la Camera Deputaţilor ar dispărea din lipsă de membri, dar că dorește să părăsească formațiunea și a început deja să lucreze pentru PLR. Și deputatul Aurelian Ionescu ar urma să plece din partid pentru a se înscrie în formațiunea lui Tăriceanu, dar cei doi au primit momentan semnal să mai aștepte, tocmai pentru ca extinderea PLR să nu fie asociată cu condamnarea lui Dan Voiculescu, potrivit unor surse parlamentare. „Apropierea de PSD face ca noi să nu mai avem nicio opinie, nicio strategie politică. Mergem efectiv la remorca PSD fără a avea un proiect politic”, a explicat Ionescu.

De altfel, în dorința de a aduce mai mulți parlamentari în PLR, fostul ministru de Finanțe Daniel Chițoiu și Ovidiu Silaghi au dus o amplă campanie de racolare de parlamentari. Un alt deputat PC, Mircea Irimie, dar și grupul din jurul senatorului de Cluj, Șerban Rădulescu, vor să facă opoziție din interior pentru o vreme, până la alegerile prezidențiale, împotriva lui Daniel Constantin, potrivit unor surse parlamentare.

La rândul său, deputatul PC Ovidiu Raețchi a avut în repetate rânduri poziții divergente în raport cu actuala conducere a partidului. Acesta s-a declarat din 2012 adept al păstrării alianței cu PNL a avut mai multe poziții de Dreapta, ce au iritat conducerea PC. De exemplu, a solicitat vot deschis la solicitările de ridicare a imunității parlamentare, iar acum a fost amenințat cu excluderea pentru că a solicitat partidului să ia în calcul negocieri cu partidele de Dreapta.