Evenimentul Zilei > Politica > După ce și-a dat pensie specială, Zgonea sare în apărarea aleșilor locali: „Eu cred că un primar merită din partea statului român un anumit respect”
După ce și-a dat pensie specială, Zgonea sare în apărarea aleșilor locali: „Eu cred că un primar merită din partea statului român un anumit respect”

După ce și-a dat pensie specială, Zgonea sare în apărarea aleșilor locali: „Eu cred că un primar merită din partea statului român un anumit respect”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a spus că este de acord cu proiectul privind pensiile speciale pentru aleşii locali, afirmând că aceştia merită "un anumit respect" din partea statului şi, în absenţa unor astfel de pensii, va fi greu să aibă "o anumită integritate", scrie mediafax.ro.

"Administraţia locală are nevoie de încredere. Un primar care semnează sute de milioane de euro fonduri europene şi are o salarizare de 2500-3000 de lei la un oraş de categoria I sau la un municipiu reşedinţă de judeţ va fi foarte greu să aibă o anumită integritate, o anumită decenţă şi responsabilitate", a spus Zgonea.

Preşedintele executiv al PSD a spus că în România sunt primari care sunt în funcţie de 25 de ani, iar, potrivit actualei legi, s-ar regăsi, la pensie, în situaţia în care veniturile lor ar fi foarte mici, având în vedere că au activat doar în administraţia locală.

"La indemnizaţie nu primeşti niciun spor. (…) Eu cred că un primar merită din partea statului român un anumit respect pe care trebuie să-l dăm. Nu ştiu dacă e cea mai bună soluţie, dar este o dezbatere pe care trebuie să o avem", a mai spus Zgonea.

Senatorii din comisiile de specialitate au dat, marţi, un raport favorabil legii care prevede acordarea unor pensii speciale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, de indemnizaţia de vârstă urmând să beneficieze atât actualii, cât şi foştii aleşi locali.