Bebeluşul Mohammad Musa a fost arestat la începutul lui februarie împreună cu alţi membri ai familiei sale pentru că ar fi aruncat cu pietre împotriva unor reprezentanţi ai unei companii de gaze naturale care efectuau controale la periferia oraşului Lahore.

În raportul său, ofiţerul de poliţie Kashif Muhammad a calificat acţiunea locuitorilor ca fiind tentativă de omor şi a băgat după gratii treizeci de persoane, inclusiv pe bebeluş.

După ce bebeluşul a apărut în boxa acuzaţiilor, acuzaţiile împotriva copilului fiind în totală contradicţie cu legislaţia pakistaneză, unde vârsta minimă pentru răspundere penală a fost mărită de la şapte la 12 ani în 2013, cu excepţia cazurilor de terorism, justiţia a retras acuzaţiile.

"Toată lumea din tribunal se întreba: 'cum ar putea să fie implicat un copilaş într-un astfel de caz? Ce tip de poliţie avem noi?'', a declarat bunicul copilului, care îl hrănea pe micuţ dintr-un biberon în timp ce răspundea întrebărilor unor reporteri după prima audiere.

De altfel judecătorul a cerut suspendarea ofiţerului de poliţie şi l-a eliberat din închisoare pe bebeluş. Cu toate acestea, micuţul trebuia să se prezinte în continuare la proces. Abia acum tribunalul a renunţat la orice acuzaţii împotriva copilului de 9 luni.