Deputatul Victor Ponta, liderul Pro România, a acuzat Guvernul Orban de proasta gestionare a pandemiei de coronavirus, care a dus la restricționarea accesului cetățenilor români în mai multe state europene și nu numai.

„Uraaaaaa – trăiască Guvernul Orban care ne scoate din Europa și nu ne lasă să intrăm în România și care ne ține în starea de alertă până votăm cu ei!”, a arătat Victor Ponta într-o postare publicată, pe pagina sa Facebook, la scurtă vreme după apariția listei Guvernului britanic.

Liderul Pro România a amintit că pe lista publicată de Marea Britanie nu se află și România, în ciuda anunțurilor triumfaliste făcute de Guvern cu privire la gestionarea pandemiei de coronavirus.

„Marea Britanie tocmai a publicat o listă cu 59 de țări din care poți să sosești pe teritoriul britanic fără să fii băgat în carantină sau izolare. România nu este pe această listă de țări exceptate (dar sunt Grecia, Serbia, Ungaria …… Italia, Spania sau Germania)!”, a arătat Victor Ponta în postarea sa de pe Facebook.

El a precizat că măsura ar fi consecință a raportărilor privind situația cazurilor de noi îmbolnăviri, pe care Guvernul le face pentru a justifica prelungirea stării de alertă.

„Jonglând cu cifrele și raportările ca să justifice decizia de prelungire illegală a stării de urgență, Guvernul nostru ne afectează cele mai importante drepturi ș oportunități!”, a mai arătat Victor Ponta în postarea sa.

Guvernul condus de Boris Johnson a publicat lista statelor ai căror cetățeni pot călători în Marea Britanie fără să fie obligați să se autoizoleze, iar România nu este printre acestea. Astfel, cetățenii care vin din România vor fi oligați să intre în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

La scurtă vreme după anunțul făcut de autoritățile britanice, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că decizia de a menţine România pe lista ţărilor pentru care nu se ridică restricţiile a fost luată în baza recomandărilor experţilor şi a fost comunicată pe canale diplomatice. Drept urmare, MAE recomandă românilor să se informeze înainte de a călători în Regat.

România a ajuns iar pe lista neagră. Motivul pentru care britanicii nu ne vor în țara lor

Violeta Alexandru anunță demiteri la casele de pensii. De unde vin nemulțumirile ministrului