Evenimentul Zilei > Politica > După 3 ani, „secretara lui Dragnea” nu a scăpat de etichetă
După 3 ani, „secretara lui Dragnea” nu a scăpat de etichetă

După 3 ani, „secretara lui Dragnea” nu a scăpat de etichetă

Cătălina Ștefănescu este cel mai tânăr parlamentar. La doar 24 de ani a ajuns deputat PSD de Teleorman cu sprijinul lui Liviu Dragnea

Cătălina Ştefănescu a ales să fie o prezenţă discretă atât în Parlament, cât şi în activităţile politice, după ce s-a lansat pe prima scenă ca „secretara lui Dragnea”. Deputatul PSD a povestit, pentru „Evenimentul zilei”, că această asociere a afectat-o şi încă o afectează.

„Da, m-a afectat și încă mă afectează. Dar nu pentru că meseria de secretară n-ar fi la fel de onorabilă ca orice altă meserie, ci pentru că această asociere nu exprimă o realitate. Pe de o parte, nu am fost niciodată secretara domnului Dragnea – s-a făcut o confuzie pentru că am colaborat cu Secretariatul General al PSD”, a spus Ștefănescu.

Ea a subliniat că Dragnea i-a oferit șansa de a candida într-un colegiu din Teleorman. Dacă aș fi candidat în alt județ aș fi fost etichetată „secretara” șefului de organizație PSD din acel județ”, a declarat Cătălina Ştefănescu.

Deşi este mezina Parlamentului, Ştefănescu spune că a fost primită bine de colegii parlamentari, însă uneori a fost „tratată cu o anumită condescendență, dar asta se întâmplă peste tot în societate”. Referitor la problemele întâmpinate din cauza vârstei, deputatul spune că „există unele stereotipuri de gen sau de vârstă”. „În Parlament, însă, lucrurile sunt puțin diferite, pentru că votul meu este egal cu votul oricărui alt deputat, iar în final acesta e lucru care contează”, a mai spus Ştefănescu.

De mică în PSD

Tânăra deputată de Teleorman s-a implicat „de mică în activitatea politică, în cadrul PSD”, şi a crescut într-o familie de social-democraţi, lucru care a influenţat-o în ceea ce priveşte cariera pe care şi-a ales-o.

„Deşi sunt tânără, să știți că am parcurs toate treptele ierarhice. Acum sunt parlamentar PSD, deci am rămas consecventă”, a declarat Cătălina. Pe femeile care vor să intre în politică, deputatul le sfătuieşte să se bazeze în primul rând pe propria lor performanţă.

Haine de mii de euro, mașină și apartament în București

Cătălina Ștefănescu a stat departe de lumina reflectoarelor, deşi spune că nu a evitat presa. „Nu am evitat să apar în massmedia. E adevărat însă că nici nu am oferit elemente de senzațional care să țină prima pagină a ziarelor. Am încercat să am o atitudine decentă, adecvată demnității de parlamentar”, a spus parlamentarul.

Cu toate acestea, deputatul de Teleorman a atras atenția presei cu ținutele de mii de euro cu care se prezintă în plenul Camerei, lucru care nu pare să o deranjeze: „Miaș fi dorit să se vorbească mai mult despre activitatea mea de deputat. Dar nu pot obliga presa să-mi publice comunicatele”.

Dacă poartă ţinute semnate de designeri cunoscuţi, ea conduce o maşină care nu costă mai mult de 10.000 de euro.

Cătălina Ștefănescu are un apartament de 60 de mp în București, achiziţionat înainte de a deveni parlamentar. Este membru al PSD din 2008, în prezent vicepreşedinte al TSD şi nu vizează, în acest moment, o altă funcţie în partid.

Necăsătorită, în ultima perioadă în presă au apărut mai multe fotografii în care Cătălina Ștefănescu apare sărutându-se cu colegul ei de partid, Dan Şova.

Întrebată de EVZ despre această poveste, ea nu a vrut să comenteze informaţiile, precizând că nu doreşte să vorbească despre viaţa personală.

Alături de colegi a semnat 40 de proiecte de lege

În aproape trei ani de mandat, Cătălina Ștefănescu a fost co-inițiator la 40 de propuneri legislative, dintre care șase au fost respinse definitiv.

Deputatul de Teleorman a inițiat un proiect de lege referitor la practica elevilor și studenților. „A fost adoptat fără niciun vot împotriva la Camera Deputaților, iar acum e în dezbatere la Senat. Legea pe care am propus-o le va da posibilitatea tinerilor să facă în mod real practică, iar angajatorii vor putea să-și selecteze și să-și formeze forța de muncă calificată, la costuri minime”, a spus Ștefănescu.

De asemenea, a mai lucrat la o propunere legislativă prin care introdus un termen clar pentru acordarea concediului post-natal. „Legea va rezolva o problemă stringentă a mămicilor care până acum intrau foarte târziu în posesia drepturilor bănești ce li se cuvin”, a mai precizat aceasta.

În momentul de față ea este membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, iar până în octombrie 2013 a fost membru al Comisiei pentru Învățământ.

Din 2012 și până în prezent, deputatul de Teleorman a vorbit 111 minute de la tribuna Parlamentului, luând cuvântul de 41 de ori, în 37 de ședințe, și a avut 36 de declarații politice. Întrebată dacă va candida din nou în 2016, Cătălina Ștefănescu a spus că nu a luat încă o decizie în acest sens. „Ar fi fost cel mai edificator test al activității mele în acest mandat. Înțeleg însă că votul pentru Parlament va fi pe liste. Nu m-am hotărât dacă voi mai candida”, a conchis aceasta.