După 20 de ani, renaşte „Opinia publică”

După 20 de ani, renaşte „Opinia publică”

După ce a montat la Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu “Auto-Da-Fé”, trei piese scurte de Tennessee Williams, regizorul Theodor Cristian Popescu a anunţat detalii despre viitorul său proiect, pus la cale împreună cu Constantin Chiriac, directorul teatrului sibian.

„S-a spus după revoluţia din 1989 că ne vor trebui douăzeci de ani ca să vedem cu adevărat transformările. Ei bine, în 2009 propunem o piesă comunistă, cu comunişti, o propunere de tunel al timpului, prin care să putem măsura dimensiunea schimbărilor”, a anunţat Theodor Cristian Popescu.

“Opinia publică”, de Aurel Baranga, va fi o montare-experiment, având ca parteneri TVR şi radioul public şi incluzând şi extrase din presa vremii referitoare la spectacolul des jucat în perioada comunistă, cu actori celebri precum Radu Beligan sau Ion Lucian.

Acum, spectacolul va fi realizat în parteneriat cu Teatrul 74 din Târgu Mureş şi va beneficia de colaborarea, ca dramaturg, a Mihaelei Michailov. Pregătirile vor începe imediat după Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, iar premiera va avea loc cel mai probabil în toamnă. “Proiectul se va desfăşura la casele de cultură ale sindicatelor, întâi la Târgu Mureş, apoi în alte oraşe din ţară”, a spus Constantin Chiriac.

Ne puteți urmări și pe Google News

În microstagiunea de la Sibiu, dintre 1-3 martie, regizorul Theodor Cristian Popescu a mărturisit că, de la revenirea sa din Canada, a urmărit cu interes mişcarea teatrală românească şi a ajuns la concluzia că publicul este, de fapt, pregătit pentru mult mai mult decât i se oferă în momentul actual. Astfel a ajuns la ideea acestui proiect îndrăzneţ şi riscant.