"Dune", intoarcerea la origini

"Dune", intoarcerea la origini

Pornind de la notitele tatalui sau, Brian Herbert, impreuna cu romancierul american Kevin J. Anderson, s-a intors la originile universului fictional "Dune".

Nu stiu cat de mult si-a dorit Frank Herbert, autorul celebrei serii science-fiction "Dune”, sa-i fie continuata opera dupa moartea sa, insa a lasat suficiente insemnari cat sa-si inspire fiul.

Volumul "Dune: Casa Atreides”, aparut la Editura Millennium Press (Grupul editorial Tritonic), este primul dintr-o serie de trei, incluse in trilogia "Preludiul Dunei”. Urmatoarele doua romane, "Casa Harkonnen” si "Casa Corrino”, sunt in curs de aparitie.

Ce-a fost inainte de "Dune”?

Ne puteți urmări și pe Google News

Actiunea trilogiei este plasata cu patru decenii inainte ca Paul Muad’Dib Atreides sa fi debarcat pe nisipurile fierbinti ale Planetei Arrakis si da detalii incitante despre toti membrii Casei Atreides si despre motivele venirii lor pe Dune.

Desi nu are complexitatea ideatica a fanteziei lui Frank Herbert, romanele atrag prin tesatura neasteptata de intrigi si prin stilul scriiturii. La fel, cu toate ca destinul final al personajelor nu le este necunoscut cititorilor lui "Dune”, curiozitatea de a descifra conditiile in care s-a ajuns la situatia de pe planeta ii va tine pe cititori in priza.

Trilogia cuplului Herbert-Anderson este urmata de alte  trei: "Legends of Dune”, "Hunters of Dune” si "Sandworms of Dune”, ultimele bazate pe insemnarile lui Frank Herbert pentru "Dune 7”, pe care nu l-a terminat niciodata.

Science-fiction

Pe urmele autorului

> Brian Patrick Herbert, fiul celebrului autor de science-fiction Frank Herbert, este unul dintre cei mai bine vanduti autori americani 

> A scris, impreuna cu tatal sau, "Sidney's Comet”, "Prizonierii din Arionn” si "Man of Two Worlds”

> Tatalui sau i-a inchinat o biografie: "Dreamer of Dune: The Biography of Frank Herbert”

> Kevin J. Anderson detine recordul pentru cea mai "consistenta” carte scrisa de unul singur. Este autor de science-fiction si a scris povestirile ce stau la baza serialelor "Star Wars” si "Dosarele X”.