Autorităţile norvegiene LOVESC din nou FAMILIILE de ROMÂNI stabilite acolo! Dumitru Nan a fost ARESTAT, după ce INSTANŢA a DECIS să dea copii înapoi familiei

Autorităţile norvegiene LOVESC din nou FAMILIILE de ROMÂNI stabilite acolo! Dumitru Nan a fost ARESTAT, după ce INSTANŢA a DECIS să dea copii înapoi familiei

Dumitru Nan, tatăl acuzat de autorităţile norvegiene că şi-ar fi maltratat cei doi copii, a fost arestat, luni seară, de poliţia norvegiană, acuzaţiile fiind, şi de această dată, necunoscute, informează activenews.ro.

Acţiunea poliţiei vine după ce soţia acestuia, Mihaela, şi cei doi copii au părăsit Norvegia pentru câteva zile, pentru a-şi vizita familia din România. 

George Alexander, luptător pentru drepturile românilor din străinătate și fost lucrător în cadrul Serviciilor Sociale Norvegiene, a declarat că decizia autorităților norvegiene este abuzivă, dat fiind faptul că există un proces în derulare, separat de cel al copiilor, în care părinții sunt judecați, iar instanța nu a dat nicio decizie, informează sursa citată. 

„Dramele românilor din diasporă nu se mai sfârșesc. Ieri după amiază a fost arestat Dumitru Nan. Familia Nan câștigase dreptul de a-și primi copiii înapoi, iar instanța norvegiană hotărâse, după analiza tuturor probelor, că a hotărât că părinții sunt nevinovați și li se dăduseră copiii înapoi. Ca în toate cazurile, sistemul folosește toate metodele pentru a confisca acești copii, luați anterior de către Barnevernet. În paralel cu procesul intentat de Barnevernet, are loc urmărirea penală a părinților.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ieri, fără niciun mandat de arestare, poliția norvegiană a năvălit în casa familiei Nan, arestându-l pe tată, Dumitru. Ceea ce se întâmplă este îngrozitor, poliția intervenind înainte ca instanța judecătorească să ia o hotărâre. Menționez că familia Nan nu a avut nicio interdicție de părăsire a Norvegiei, puteau să se deplaseze oriunde în lume, ca oameni liberi, nu au avut nicio interdicție de plecare în România.   Acțiunea Poliției norvegiene pare o demonstrație de forță. Mă gândesc la familia Nan și la ceilalți părinți români din diasporă, care se află în situații dramatice. Aș vrea să menționez cazul Cameliei Smicală, căreia protecția copilului din Finlanda i-a luat copiii și acum vrea să-l trimită pe Mihai, fiul, într-o instituție de re-educare, unde în mod sigur va fi bătut și violat. Fac un apel la autoritățile române pentru a se implica în aceste cazuri” , a transmis George Alexander. 

După mediatizarea cazului Bodnariu, familia de români, despărțită de cei cinci copiii, de autoritățile din Norvegia, familia Nan a fost luată la audieri de autorităţile norvegiene fără prea multe lămuriri la audieri. 

Familia avea doi copii dați la școala din Norvegia şi aflaseră de la copii că le fuseseră puse întrebări psihologice la școală. La începutul lunii ianuarie,  într-o zi în care tatăl era la serviciu, mama era acasă și copiii la școală, femeia a văzut pe geam mașina celor de la Barnevernet, o dubă. Doi bărbați au coborât și au bătut la ușă timp de 30 de minute.Speriată, mama și-a sunat soțul care s-a dus și și-a luat copiii de la școală, apoi s-a dus acasă și-a luat soția și au plecat din țară.

 

Efectele CAZULUI BODNARIU. O familie de români A FUGIT din Norvegia, DE TEAMĂ să nu îi fi e luați copiii. Alţi doi maramureşeni au fost DESPĂRŢIŢI CU FORŢA de micuţii lor