Dacă în primăvară, de Florii, bucureștenii au dat gata o tonă de scrumbie, la prima ediție a Festivalului Deltei, weekend-ul trecut, la cea de-a doua ediție, desfășurată tot în Parcul Tineretului, peste 4.000 de pofticioși au devorat două tone de pește adus tocmai de la Sfântu Gheorghe-Deltă.
„Am avut 300 de kile de crap, 700 de novac, 400 de somn, iar restul a fost o tocătură de morunaș, caras și plătică pentru chifteluțele din pește!”, se laudă Romică Todireanu, tânărul organizator, de nici 25 de ani, al Festivalului Deltei. „Este un prilej să promovăm turismul în Deltă, cu atât mai mult cu cât toamna este deschis sezonul de pescuit la răpitori și peștele de baltă!”, dezvăluie Romică motivul ascuns al evenimentului pentru care a adus, din cel mai estic sat al României, doi bucătari specializați în borș și saramură.
Storceac de somn acrit cu zer de brânză