Aşa cum era de aşteptat Donald Trump a presărat în discuţiile lor glume şi câteva răspunsuri în stilu-i caracteristic. Doar că Macron a dorită să schimbe scenariul şi să inverseze rolul punându-l pe Trump în defensivă cu privire la viziunea sa pentru NATO și gestionarea unui conflict militar care implică Turcia, și respingând gluma președintelui despre trimiterea unor luptători ai Statului Islamic din Siria în Franța.

– „Ţi-ar plăcea nişte luptători ISIS drăguţi?” îl întreabă preşedintele Trump.

Să fim serioși” răspunde președintele Emmanuel Macron.

Video extrem de incitant AICI

-„Ți-ar plăcea câțiva luptători ISIS?” , l-a întrebat Trump aplecându-se înainte și susținând că „mulți luptători au venit din Franța”. „Îți pot da”, a continuat Trump pe un ton extrem de calm şi un pic plictisit.

-„Să fim serioși” , a răspuns Macron, care stătea un pic agitat pe marginea scaunului cu o mâinile înfipte bine pe genunchi. „Numărul foarte mare de luptători pe teren sunt luptătorii care provin din Siria, din Irak”, a răspuns preşedintele  francez.

Trump s-a lăsat pe spate părând relaxat în timp ce Macron s-a așezat pe marginea scaunului său, tresărind și gesticulând energic cu mâinile.

Abordarea agresivă a lui Macron era mai degrabă pentru a-l enerva pe Trump, care a spus la un moment dat că nu susține protestatarii iranieni. Acest lucru părea să contrazică poziția propriei administrații și comentariile recente ale secretarului de stat Mike Pompeo, dar Trump și-a lămurit repede poziția spunând că „Statele Unite ale Americii susțin oamenii curajoși ai Iranului”.