Evenimentul Zilei > Actualitate > Helmuth Duckadam, în lacrimi: „A venit momentul ca şi România să-şi facă datoria faţă de mine!”
Helmuth Duckadam, în lacrimi: „A venit momentul ca şi România să-şi facă datoria faţă de mine!”

Helmuth Duckadam, în lacrimi: „A venit momentul ca şi România să-şi facă datoria faţă de mine!”

Medicii de la Spitalul Militar Central din Bucureşti, împreună cu Helmuth Duckadam, au susţinut în această dimineaţă o conferinţă de presă, în care au anunţat următorii paşi în privinţa tratamentului fostului fotbalist.

Potrivit medicilor, Duckadam va fi externat în cursul zilei de astăzi, după ce ieri a ajuns la Spitalul Militar Central pentru noi investigaţii. Fostul mare portar a fost supus, săptămâna trecută, unei intervenţii chirurgicale de îndepărtare a unui cheag de sânge, care i-a blocat circulaţia la antebraţul drept.
"Am solicitat medicilor de la patru centre mari din Europa o părere privind tratamentul. Aşteptăm părerile şi vom adopta, poate, chiar şi o soluţie chirurgicală, pe care o vom stabili de comun acord cu domnul Duckadam. Este într-o situaţie bună, se va externa, va merge acasă. În perioada imediat următoare vom lua act de părerile colegilor competenţi din Europa şi vom alegem soluţia optimă pentru dânsul. Ridică probleme dificile, deoarece e vorba despre a patra intervenţie chirurgicală în acelaşi loc anatomic.
Poate alţi colegi de la centre mai performante au şi alte soluţii, nefiind o urgenţă absolută am ales să cerem părerea unor colegi mai performanţi în domeniul chirurgiei vasculare. Dânsul trăieşte de 26 de ani aşteptând o complicaţie. Nu este o boală profesională", au explicat medicii de la Spitalul Militar, care n-au ascuns faptul că fostul portar şi-ar putea pierde braţul în cazul unei intervenţii chirugicale nereuşite!
"Vreau să-mi cer scuze, nu sunt obişnuit să vorbesc despre boli, ci despre fotbal. Mulţi vor zice că nu arăt ca un bolnav, iar asta se datorează şi soţiei care m-a dat puţin cu pudră. Am organizat această conferinţă pentru a nu mai exista zvonuri fanteziste, că am fost operat pe inimă. Tata era destul de disperat de ce a văzut la televizor.
Nu vreau să fac un show din boala mea. De 26 de ani, zi de zi, trăiesc cu spaima că o mică durere poate provoca o nouă blocare a braţului. Nu-mi este uşor, îşi vine să renunţi după atâta durere, nesiguranţă. Mulţumesc încă o dată, am fost sunat de aproape toţi foştii şi actualii mei colegi. Foarte mulţi oameni care se îngrijorează. Aşteptăm răspunsurile din afară, sperăm să vină cât mai repede, mâine vin din nou la analize, luni dimineaţă la fel. Aş intra şi acuma, pe picoare, în sala de operaţie, numai să se termine o dată", a declarat Duckadam.
Se lasă de fumat şi trece la regim!
„Eroul de la Sevilla” a anunţat că problemele de sănătate pe care le are l-au determinat să ia o decizie radicală. „Am luat o hotărâre foarte grea, şi anume să mă las de fumat. De asemenea, vreau să ţin regim, ca să mai slăbesc. La kilogramele mele, nu le va fi uşor medicilor să mă dea jos de pe masa de operaţie, în condiţiile în care voi fi anesteziat şi nu voi putea merge pe picioarele mele”, a spus Helmuth Duckadam. „Vreau să mai spun ceva acum, în situaţia în care mă aflu. La 53 de ani, cât am, cred că mi-am făcut datoria faţă de România. Cred că a venit momentul ca şi România să-şi facă datoria faţă de mine„, a mai spus, cu ochii în lacrimi, „Uriaşul blând”.
CITIŢI ŞI:

  • Helmuth Duckadam, operat cu succes: „Mă simt bine” 
  • Duckadam, "Uriaşul blând", putea să-şi piardă mâna. El a fost externat astăzi
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.