"Kate" este soția prințului William, al doilea pe linia succesiunii la tronul britanic. Ducesa de Cambridge s-a născut pe 9 ianuarie 1982, la Reading în Berkshire. Mama sa, Carole, este stewardesă, iar tatăl ei, Michael, dispecer aerian la compania aeriană "British Airways". Cei doi au făcut avere, fondând "Party Piecces", o firmă de vânzare prin poștă a articolelor festive, de la farfurii de carton la baloane gonflabile. Catherine mai are o soră mai mică, Philippa și un frate mai mic, James.

În perioada studiilor de la Universitatea "Saint Andrews", participând la mai multe cursuri comune, l-a cunoscut, în 2001, pe prințul William de Wales (n. 21 iun. 1982), devenind prieteni. În 2013, au început o relație romantică, întreruptă pentru mai multe luni în 2007, perioadă în care au rămas prieteni.

În 2005, cuplul a devenit subiectul de atenției al ziarelor, care au speculat o posibilă căsătorie.

Licențiată în istoria artei, Catherine Middleton s-a ocupat de achiziționarea de accesorii pentru firma de confecții Jigsaw, din Londra.

Prințul William și Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, în timpul unei vacanțe private în Kenya. Angajamentul lor a fost anunțat la 16 noiembrie 2010. Regina Elisabeta a II-a și-a dat acordul, în 2011, privind căsătoria nepotului său, prințul William, cu Catherine Middleton și aceștia s-au căsătorit pe 29 aprilie 2011 la Westminster Abbey.

La 22 iulie 2013, s-a născut primului copil al cuplului regal William și Kate, prințul George Alexander Louis, care este al treilea în linia de succesiune la tronul britanic

La 2 mai 2015, Catherine a dat naștere unei fiice, al doilea copil al cuplului, prințesa Charlotte Elizabeth Diana, care este al cincilea strănepot al reginei Elisabeta a II-a, a patra în linie la tron după fratele ei, prințul George.