Evenimentul Zilei > Actualitate > Ducesa face CHEF la curtea REGINEI. Ce sărbătorește „Kate”
Ducesa face CHEF la curtea REGINEI. Ce sărbătorește „Kate”

Ducesa face CHEF la curtea REGINEI. Ce sărbătorește „Kate”

Ducesa de Cambridge, născută Catherine Elizabeth "Kate" Middleton, împlinește 35 de ani.

"Kate" este soția prințului William, al doilea pe linia succesiunii la tronul britanic. Ducesa de Cambridge s-a născut pe 9 ianuarie 1982, la Reading în Berkshire. Mama sa, Carole, este stewardesă, iar tatăl ei, Michael, dispecer aerian la compania aeriană "British Airways". Cei doi au făcut avere, fondând "Party Piecces", o firmă de vânzare prin poștă a articolelor festive, de la farfurii de carton la baloane gonflabile. Catherine mai are o soră mai mică, Philippa și un frate mai mic, James.

În perioada studiilor de la Universitatea "Saint Andrews", participând la mai multe cursuri comune, l-a cunoscut, în 2001, pe prințul William de Wales (n. 21 iun. 1982), devenind prieteni. În 2013, au început o relație romantică, întreruptă pentru mai multe luni în 2007, perioadă în care au rămas prieteni.

În 2005, cuplul a devenit subiectul de atenției al ziarelor, care au speculat o posibilă căsătorie.

Licențiată în istoria artei, Catherine Middleton s-a ocupat de achiziționarea de accesorii pentru firma de confecții Jigsaw, din Londra.

Prințul William și Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, în timpul unei vacanțe private în Kenya. Angajamentul lor a fost anunțat la 16 noiembrie 2010. Regina Elisabeta a II-a și-a dat acordul, în 2011, privind căsătoria nepotului său, prințul William, cu Catherine Middleton și aceștia s-au căsătorit pe 29 aprilie 2011 la Westminster Abbey.

La 22 iulie 2013, s-a născut primului copil al cuplului regal William și Kate, prințul George Alexander Louis, care este al treilea în linia de succesiune la tronul britanic

La 2 mai 2015, Catherine a dat naștere unei fiice, al doilea copil al cuplului, prințesa Charlotte Elizabeth Diana, care este al cincilea strănepot al reginei Elisabeta a II-a, a patra în linie la tron după fratele ei, prințul George.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: