Evenimentul Zilei > Politica > Dublarea alocației pentru copii, aprobată de deputați. Urmează votul final
Dublarea alocației pentru copii, aprobată de deputați. Urmează votul final

Dublarea alocației pentru copii, aprobată de deputați. Urmează votul final

Deputatul PNL Cristina Pocora a solicitat, în plen, la dezbaterea Ordonanţei de urgenţă la 65/2014, introducerea unui amendament de dublare a alocaţiei pentru copii. amendamentul a fost respins, ieri, de Comisia de muncă pe motiv că Ministerul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocației.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, în plen, că au fost mărite alocaţiile la mai multe categorii şi atunci când Guvernul va găsi sursa de finanţare pentru a mări alocaţia pentru toţii copiii o va face.În urma votului în plen, acest amendament a trecut, însă, cu 98 de voturi "pentru" şi 77 de voturi "împotrivă".

Imediat după vot, Marian Neacşu, liderul deputaților PSD, a cerut o pauză de consultări după care a spus că trebuie verificată prezența deputaților prin apel nominal, arătând că a constatat "cu neplăcută surprindere" că o bună parte dintre deputaţi a ales să nu fie în sală.

Proiectul de aprobare a ordonanţei, care cuprinde mai multe prevederi, urmează să fie supusă votului final la ora 15.00.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.