DSK, invitat să ţină un discurs la Cambridge. "Un afront", denunţă avocatul cameristei din New York

DSK, invitat să ţină un discurs la Cambridge. "Un afront", denunţă avocatul cameristei din New York

Douglas Wigdor, avocatul cameristei Nafissatou Diallo, a denunţat conferinţa care urmează să fie susţinută în această seară de Dominique Strauss-Kahn la Universitatea Cambridge, pe care o consideră “un afront adus tuturor victimelor agresiunii sexuale", informează AFP.

În faţa a circa o sută de studenţi de la Facultatea de Drept a universităţii britanice şi a unui număr aproape egal de jurnalişti, avocatul a explicat că a venit special din Statele Unite pentru a vorbi la Cambridge înaintea lui DSK.

“Pur şi simplu nu am înţeles această decizie. M-a uimit", a spus el în legătură cu invitaţia făcută de “Cambridge Union Society" (asociaţia studenţilor de la universitate) fostului şef al FMI, care urmează să-şi prezinte în această seară opiniile privind “starea economiei mondiale".

“De ce Cambridge Union şi-a deschis porţile unui bărbat acuzat că s-a folosit de poziţia sa de fost director al FMI pentru a agresa sexual o femeie şi care este în prezent implicat într-un scandal legat de prostituţie?", a mai spus avocatul.

Ne puteți urmări și pe Google News

“A i se oferi aici o tribună pentru a se exprima este un afront adus tuturor victimelor agresiunii sexuale", a mai spus Douglas Wigdor.

Dominique Strauss-Kahn, 62 de ani, a demisionat din funcţia de director al Fondului Monetar Internaţional în urma acuzaţiilor apărute în luna mai a anului trecut, potrivit cărora ar fi agresat sexual într-un hotel din New York o cameristă. Procurorii au renunţat apoi la acuzaţiile penale împotriva lui DSK, însă camerista, Nafissatou Diallo, a intentat o procedură civilă împotriva fostului director FMI.