Evenimentul Zilei > Justitie > DRUMURI făcute LA NEGRU. Două primării au cumpărat PIETRIȘ FURAT și au ASFALTAT ȘOSELE
DRUMURI făcute LA NEGRU. Două primării au cumpărat PIETRIȘ FURAT și au ASFALTAT ȘOSELE

DRUMURI făcute LA NEGRU. Două primării au cumpărat PIETRIȘ FURAT și au ASFALTAT ȘOSELE

Poliţiştii din Braşov au efectuat 12 percheziţii la sediile unor firme, la administratorul acestora şi la trei angajaţi. În urma anchetei s-a descoperit că fiirmele cu pricina a exploatat ilegal pietriș pe care l-a sortat și l-a vândut către două primării, în baza unor contracte publice. Materia primă exploatată ilegal a fost folosită la asfaltarea mai multor drumuri. Patronul, contabila și doi angajați ai firmelor au fost reținuți pentru 24 de ore. Oficiali din Poliția Română au declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că se fac cercetări de verificare a modului în care au fost încheiate contractele publice între primării și patronul celor trei firme.

Ancheta a fost demarată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Braşov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, transmite Poliția Română.

Oamenii legii au efectuat, ieri, 12 percheziţii în judeţul Braşov, la sediile sociale ale unor firme, la locuinţele a patru persoane bănuite în cauză, precum şi la sediile celor două primării.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012–2014, trei firme braşovene ar fi desfăşurat activităţi de exploatare minieră şi sortare de pietriş, fără a deţine autorizaţiile legale şi fără declararea acestora.

Materia primă rezultată ar fi fost folosită pentru lucrări de amenajare şi asfaltare de drumuri, în baza unor contracte încheiate cu două instituţii publice, de pe raza judeţului Braşov.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 1.200.000 de lei.

Administratorului celor trei firme şi trei angajaţi ai acestora au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și executarea de activităţi  miniere fără permis sau licenţe, urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.