O altă dronă rusească a căzut în Republica Moldova

O altă dronă rusească a căzut în Republica Moldova Dronă rusească / sursa foto: Poliția de Frontieră RM

O nouă dronă rusească a căzut în Republica Moldova, în zona de graniță cu Ucraina, informează Poliția de Frontieră.

Noi fragmente dintr-o dronă rusească au fost depistate în zona de frontieră moldo-ucraineană.

O altă dronă rusească a căzut în Republica Moldova

Poliția de Frontieră a anunțat că sâmbătă, 17 februarie 2024, în jurul orei 16:40, în apropierea localității Etulia Nouă, raionul Vulcănești, au fost identificate alte fragmente ale unei drone, asemănătoare celei de tip „Герань-2" (Gheran-2).

Informațiile despre drona rusească prăbușită în Republica Moldova au fost transmise imediat autorităților competente. Accesul în zona unde s-au găsit resturile dronei a fost restricționat de autorități, mai precizează Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fragmentele de dronă au fost depistate într-un câmp, la aproximativ 2 kilometri de linia frontierei moldo-ucrainene și la circa 5 kilometri de localitatea Etulia Nouă.

Deocamdată nu există niciun pericol, spun autoritățile

„Este important să subliniem că, până la moment, autoritățile au implementat toate măsurile necesare pentru a menține ordinea, liniștea și siguranța publică.

Nu există pericol pentru comunitate.

Pentru a preveni răspândirea informațiilor false și pentru a evita panicarea populației, vă rugăm să rămâneți calmi și să vă informați din surse oficiale”, se mai arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Instituția adaugă că fragmentele sunt ridicate de experții Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP și urmează să fie supuse expertizei.

Este a doua dronă rusească prăbușită în Republica Moldova

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, pe 12 februarie, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova descoperitfragmente de dronă de tip „Shahed” în zona frontierei moldo-ucrainene, tot în apropierea localității Etulia din raionul Vulcănești.

Atunci, potrivit informațiilor furnizate de autoritățile ucrainene, în noaptea de 9 spre 10 februarie, asupra regiunii Ismail de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu Republica Moldova, a avut loc un atac cu drone.

Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean.

Republica Moldova părăsește organizația CSI Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC „Războiul Rusiei împotriva Ucrainei lovește aproape de casă, în Republica Moldova — din nou. Descoperirea resturilor de drone Shahed în sudul Republicii MoldovaMoldovei servește astăzi ca un alt memento dur al realității sumbre cu care ne confruntăm. Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue”, a declarat, după incident, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pe platforma X. Iar premierul Dorin Recean a declarat că „siguranța publică este asigurată de autorități și nu există riscuri pentru comunitățile locale”.