Scandal la ONU. Cum au ajuns kilograme de cocaină la sediul Națiunilor Unite

Scandal la ONU. Cum au ajuns kilograme de cocaină la sediul Națiunilor Unite

Mai multe colete conținând 16 kilograme de cocaină, care proveneau din Mexic, au fost livrate, din greșeală, la sediul Naţiunilor Unite din New York, a anunțat ieri poliţia newyorkeză. Întreaga cantitate de cocaină, a cărei valoare este de două milioane de dolari, a fost confiscată.

Drogurile, ambalate chiar cu sigla ONU, au fost aduse la Centrul de sortare a corespondenţei, după descoperirea lor în clădire fiind instituită starea de alertă generală.

Paul J.Browne, oficial din cadrul poliţiei din New York (NYPD),  a precizat că marfa a fost adusă într-o pungă albă, încercându-se imitarea unui colet diplomatic. Angajații ONU au devenit suspicioși după ce au scanat pachetele și au constatat că sigla Națiunilor Unite era ”grosolan copiată”, fără nicio adresă, relatează Huffington Post.

Ancheta NYPD şi DEA (Agenţia americană de combatere a traficului de droguri) a scos la iveală faptul că drogurile au fost expediate din Mexic şi au ajuns la ONU de la un centru privat de sortare din Cincinnati (Ohio, nordul SUA).

Ne puteți urmări și pe Google News

Drogurile confiscate au valoare de piaţă estimată la peste două milioane de dolari.