Opt centre pentru tratarea dependenților de droguri. Proiectul Ministerului Justițieiii din România, vizați

Opt centre pentru tratarea dependenților de droguri. Proiectul Ministerului Justițieiii din România, vizați Consum de droguri în rândul minorilor. Sursa foto: Dreamstime.com

Alina Gorghiu are un plan de acțiune pentru combaterea traficului, dar și a consumului de droguri. Ministrul Justiției vrea să deschidă 8 centre de dezintoxicare pentru persoanele dependente de droguri. De altfel, oficialul atrage atenția asupra situației minorilor care se confruntă cu astfel de probleme.

Consumul de droguri în rândul minorilor reprezintă o prioritate pentru Ministerul Justiției. Alina Gorghiu are în plan să deschidă mai multe centre de dezintoxicare pentru consumatorii cu vârste mai mici de 18 ani.

Plan pentru combaterea consumului de droguri în rândul minorilor

Alina Gorghiu susține că Legea 2 mai și cea referitoare la registrul traficanților ar reprezenta bazele unui plan de acțiune pentru combaterea consumului de droguri. Pe lângă acestea, statul român ar avea nevoie și de alte norme prin care să diminueze cifrele alarmante legate de traficul și consumul de substanțe interzise.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ministrul Justiției, investiție pentru combaterea consumului de droguri. Minorii din România, vizați

Consum de droguri. Sursa foto: Arhiva EVZ

„Sunt trei proiecte și sunt prioritate maximă, cel puțin pentru mine. Toate partidele au votat în Senat Legea 2 Mai și legea privitoare la registrul traficanților de droguri. Aceste legi ar oferi statului român pârghii reale de a se bate cu acest flagel al drogurilor.”, a explicat Gorghiu.

Vizavi de situația minorilor care se confruntă cu astfel de probleme, oficialul spune că statul nu are infrastructura necesară pentru a-i ajuta.

Importanța registrului traficanților

De asemenea, oficialul a vorbit despre necesitatea înăspririi pedepselor în cazul traficului, precum și despre modul în care traficanții ar trebui monitorizați și după ispășirea pedepsei.

Trecând de nevoia omului politic de a vedea o legislație mai bună, de a avea la îndemână pârghii ca să-i bagi pe aștia în pușcărie, pe traficanții de droguri de mare risc, să nu mai beneficieze de suspendarea sub supravegherea pedepsei, ci s-o execute în pușcărie sau de acel registru al traficanților, care ți-ar oferi posibilitatea ca atunci când traficantul iese din pușcărie și vine în societate să vezi din ce se întreține, cu ce circulă, care e serviciul lui”, a explicat Alina Gorghiu.

Ministrul Justiției, investiție pentru combaterea consumului de droguri. Minorii din România, vizați

Alina Gorghiu. Sursa foto: Facebook

8 centre de dezintoxicare, incluse în planul de combatere a consumului de droguri

Ministrul Justiției vrea să deschidă opt centre de dezintoxicare pentru consumatorii minori. În cadrul acestor unități, adolescenții ar urma să primească tratamente medicale, dar și consiliere de specialitate.

„Făcute de stat împreună cu privatul, pe fonduri europene sau naționale. Astăzi drogurile sunt ieftine și accesibile. Le găsești la orice colț de stradă, să tratezi dependența n-ai unde și costă și foarte scump. ”, a spus aceasta.

Totodată, ministrul a precizat că minorii care fac trafic de droguri sunt anchetați ca orice altă persoană adultă suspectată de astfel de fapte.