Evenimentul Zilei > Social > Droguri care ucid rapid, descoperite la Constanţa
Droguri care ucid rapid, descoperite la Constanţa

Droguri care ucid rapid, descoperite la Constanţa

Unul dintre cei mai căutaţi traficanţi de droguri din SUA a fost capturat de poliţiştii constănţeni, care au găsit în locuinţa lui peste un kilogram de droguri, în mare parte dimetyltyptamine (DMT), care urmau să fie distribuite consumatorilor români.

Urmărit internaţional de autorităţile din California pentru vânzare de cocaină, Kenneth Hayes, în vârstă de 40 de ani, se afla de mai mult timp în România, unde urma cursurile unei facultăţi din Constanţa.

„Hayes îşi amenajase în locuinţă o adevărată seră în care creştea marijuana şi canabis, pe care le distribuia apoi în mediul universitar constănţean prin intermediul unui român şi a doi studenţi americani de naţionalitate indiană, arestaţi la jumătatea lunii aprilie. Mai grav este însă faptul că a adus în ţară, pentru prima dată, DMT – un drog foarte periculos, care face parte din categoria halucinogenelor de provenienţă vegetală. Efectul acestuia durează între 20 şi 40 de minute şi este foarte intens. DMT poate provoca pierderea profundă a percepţiei asupra realităţii, iluzii audiovizuale, iar în combinaţie cu medicamente antidepresive este mortal“, au precizat anchetatorii.

Kenneth Hayes a fost arestat pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc şi riscă până la 20 de ani de închisoare.