Evenimentul Zilei > Politica > Drept la replică pentru articolul: „Candidatul cu patru case, două terenuri, dar și… ajutor social!”
Drept la replică pentru articolul: „Candidatul cu patru case, două terenuri, dar și… ajutor social!”

Drept la replică pentru articolul: „Candidatul cu patru case, două terenuri, dar și… ajutor social!”

Cristina Pocora, candidatul PNL la Primăria Sectorului 3, ne-a transmis punctul său de vedere cu privire la articolul publicat în ediția de ieri, în care prezentam, cu probe, că a cumpărat un apartament într-un cartier de locuințe sociale ANL, în anul 2010, când era tot deputat.

 Precizăm că nu am contactat- o pe doamna Pocora fiindcă EVZ avea explicația dânsei, dată în 3 august 2009 unui reporter EVZ, atunci când se construiau casele ANL și a izbucnit prima oară scandalul în presă. Iată ce spune acum Cristina Pocora:

Informațiile prezentate în articolul menționat sunt trunchiate, mincinoase și bazate pe fapte inventate. Ele aduc grave prejudicii de imagine și afectează nu doar propria persoană, ci și întreaga familie.

Ce vă imput:

● În primul rând, nu m-ați contactat în privința unui drept la replică. Regulile minime de jurnalism precizează clar că orice informație trebuie confruntată cu cele deținute de acuzat. Dvs ați preferat să publicați niște informații mincinoase.

● Mare parte dintre informațiile publicate sunt false și scrise intenționat tendențios. Pe acest subiect, mă voi adresa instanțelor competente pentru a-mi găsi dreptatea. Ce neadevăruri conține articolul:

● Spuneți că locuința în care stau cu familia mea este o locuință socială. Locuința nu este una socială. Este construită printr-un program pentru tineri, care, ca să se califice pe lista de viitori proprietari, trebuia să îndeplinească inclusiv criterii de salarizare și nu să aibă venituri modeste.

● Locuința este achizitionată cu credit ipotecar și credit de nevoi personale. Și acestea sunt trecute în declarația de avere, sumele enorme pe care le am încă de plătit la bănci. Pe acestea le-ați omis însă.

● Spuneți în articol că dețin 4 case și două terenuri. Nimic mai fals. Locuința pe care ați fotografiat-o a fost dobândită înainte de căsătorie, prin credit ipotecar. Deci, este încă a băncii. Soțul meu, înainte de căsătorie, a dobândit, tot prin credit ipotecar, un apartament care, acum, este mult sub valoarea achiziționării. Dar la care plătim, până în 2035, rate la bancă. Și pentru acesta. Tot prin rate la bancă, achităm și valoarea unui “imens teren din București” despre care faceți menționare în articol. Concret, sunt 50 de mp, o grădină, în spatele blocului pe care l-ați fotografiat. În urma decesului tatălui său, soțul meu a moștenit și 50% dintr-un mic apartament din Focșani, este casa în care el a copilărit. Celaltă jumătate îi aparține mamei lui. Încă o casă și un teren, despre care dvs spuneți că sunt în București, sunt, de fapt, moșteniri primite de soțul meu în urma decesului tatălui său.

● Vorbiți apoi despre o mașină în valoare de 70 de mii de euro, pe care aș deține-o. Din nou, un mare neadevăr. Mașina este proprietatea soțului meu, este cumpărată la mâna a doua, cu o valoare mult mai mică decât cea menționată de dvs. La vremea respectivă, soțul meu avea o serie de venituri importante, fiind angajat ca prezentator tv la cel mai mare trust media din România.

● Spuneți că sunt anchetată de ANI pentru că aș fi înfăptuit fapte penale pentru care aș putea ajunge la închisoare. În urmă cu doi ani, ANI a cercetat foarte mulți parlamentari, pentru a vedea dacă respectă legea în privința angajării anumitor persoane. În cazul meu, ANI a decis că nu am încălcat nicio lege și, drept urmare, anul trecut, a oprit cercetarea. Practic, dosarul a fost închis și nicio suspiciune nu planează asupra carierei mele. Ați fi putut afla și aceste lucruri, dacă m-ați fi contactat. Dar ați ales să nu o faceți.

Una peste alta, știu că vi se pare greu de crezut, dar sunt un politician cinstit. Sunt un om care trăiește din salariu și doar din salariu, și care, de la lună la lună, își împarte veniturile între rate, facturi și cheltuieli zilnice. Nu sunt o persoană bogată, ci o persoană fericită cu ceea ce are: nu averi, ci o familie minunată, un soț iubitor și un copil frumos. Iar lor mai ales, oameni care nu sunt implicați în luptele politice, care nu înțeleg cum cineva poate spune minciuni despre ei, le-ați adus grave prejudicii, atât morale, cât și de imagine.

Vă cer să-mi publicați dreptul la replică, potrivit legii, integral și în exact aceleași condiții în care ați publicat articolul defăimător, în următoarea dvs ediție print și să eliminați imediat articolul defăimător de pe ediția onlina a EVZ.

Vă mulțumesc.

Cristina Ancuța Pocora Deputat PNL Candidat PNL la Primăria Sectorului 3 București