Evenimentul Zilei > Social > Dramele familiilor plecate în țări străine. Englezii cer arestarea românului care își vrea copiii înapoi de la un cuplu de homosexuali!
Dramele familiilor plecate în țări străine. Englezii cer arestarea românului care își vrea copiii înapoi de la un cuplu de homosexuali!

Dramele familiilor plecate în țări străine. Englezii cer arestarea românului care își vrea copiii înapoi de la un cuplu de homosexuali!

Florin Barbu, un român simplu care și-a căutat norocul pe piața muncii din Regat, e acuzat de autoritățile din Marea Britanie că a deconspirat orientarea sexuală a „familiei” care i-a adoptat pe cei doi micuți ai săi

Marți, o veste a căzut ca o bombă peste românul Florin Barbu, tatăl a doi copii, luați de statul englez și dați spre adopție. O instanță din Londra judeca în regim de urgență arestarea sa. La ora închiderii ediției, procesul s-a amânat pentru data de 22 iunie. Până atunci, serviciile sociale britanice trebuie să demonstreze că Barbu a deconspirat pe Facebook numele și adresa „taților” adoptivi. El mi-a spus că nu a făcut acest lucru și că alți români au dat aceste date. Pe 20 iunie se va definitiva adopția.


21 de zile de greva foamei

Despre Barbu am mai scris, despre drama sa, consumată departe de interesul autorităților române. În Londra, a cunoscut o româncă, au făcut doi copii – acum în vârstă de 8 și, respectiv, 5 ani – dar relația lor nu a mers. Ea l-a înșelat, au început certurile și copiii au fost luați de autorități. Pe 16 mai, o instanță britanică a dispus decăderea din drepturile parentale și copiii au fost dați spre adopție unei familii. De la un agent social, Barbu a aflat că e vorba de un cuplu de bărbați, foarte bine situați, din punct de vedere financiar. Barbu a făcut 21 de zile de greva foamei în fața sediului Curții Europene a Drepturilor Omului. Cazul său nu a ajuns încă la această instanță.

El se mai aștepta doar la un ultim proces – în care nu era parte – prin care adopția să fie consfințită.

Totuși, marți, căutând pe Internet ce s-a mai scris despre el și cazul său, a văzut că figurează pe lista unei instanțe privind drepturile familiei din Londra. Se judeca cererea Social Servicess ca el să fie arestat.

Imediat a contactat un avocat – el este încă la Strasbourg – care a intrat la proces, la ora 14, ora Londrei. Un alt român aflat în sală i-a transmis că serviciile sociale cer ridicarea pașaportului și arestarea lui Florin Barbu.

El mi-a spus că la ultimul proces – la care i s-a refuzat încredințarea copiilor – judecătorul i-a atras atenția că nu are voie să comunice public date din dosarul familiei sale. Barbu nu a ținut cont, a așteptat o informare oficială asupra acestei interdicții, dar acest act nu a venit.

Un alt gest care pare nesăbuit, potrivit rigorilor justiției britanice, ar fi că i-a abordat pe noii părinți ai copiilor săi, cu mai multe mesaje, în care le cerea să-i permită să-i vadă.

Barbu nu a avut probleme judiciare în Anglia, în afara celor legate de familie. În trecut a plătit o amendă și a fost, timp de un an, sub control, pentru că a încălcat un ordin de restricție, cerut de mama copiilor. Acum, cei doi s-au împăcat și s-au ferit să crească minorii.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: