Evenimentul Zilei > Social > Drama VICTIMELOR colaterale din SCANDALUL SPIONULUI OTRĂVIT. Cum a fost prins un ELEV în ATACUL care a ÎMPĂRŢIT lumea în două
Drama VICTIMELOR colaterale din SCANDALUL SPIONULUI OTRĂVIT. Cum a fost prins un ELEV în ATACUL care a ÎMPĂRŢIT lumea în două

Drama VICTIMELOR colaterale din SCANDALUL SPIONULUI OTRĂVIT. Cum a fost prins un ELEV în ATACUL care a ÎMPĂRŢIT lumea în două

Atacul asupra spionului rus a dus la otrăvirea a 130 de persoane. Acestea au fost expuse, într-un fel sau altul, agentului neurotoxic Noviciok, care a fost folosit în otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale, la începutul acestei luni. Fiecare dintre victime are o poveste diferită despre circumstanţele care i-au adus în preajma agentului secret la momentul nepotrivit. Cel mai tânăr dintre cei care a fost, accidental, afectat de agentul chimic, le+a spus povestea sa jurnaliştilor britanici.

Aiden Cooper, un elev de 12 ani, le-a spus, marţi, jurnaliştilor britanici de la The Sun cum a ajuns să fie afectat de agentul chimic care i-a lăsat pe Skirpal şi pe fiica sa în comă.

 

Băiatul se juca în parcul din Salisbury cu mai mulţi prieteni, când s-a apropiat de Serghei Skripal şi Iulia pentru a-i ruga să îi dea o bucată de pâine pentru a putea hrăni raţele. Astfel, elevul a devenit una dintre ultimele persoane care a avut contact cu fostul agent secret.

„Este cu adevărat înfricoşător. Îmi e prea frică să mai ies din casă acum. Sunt îngrijorat că tipii răi ar putea veni după mine. Nu este corect”, a spus Aiden, ai cărui părinţi au fost atenţionaţi de poliţişti, după ce anchetatorii l-au văzut pe băiat pe înregistrările video.

„Evident, am văzut indicentul la ştiri, dar nu am crezut că suntem implicaţi în vreun fel. AIden se juca în parc cu prietenii lui, când l-au văzut pe domnul rus şi pe fiica sa. Copiii, fiind copii, s-au dus la el, iar acesta le-a dat nişte pâine şi ei au hrănit raţele. Nu ne-am gândit foarte mult la asta, până acum două spătămâni, când ne+au bătut poliţiştii la uşă”, a spus tatăl lui Aiden, Luke. „A fost înfiorător. L-am dus pe Aiden la spital pentru o mulţime de teste şi, după, poliţia ne-a spus că trebuie să ardă tot ce purta Aiden în ziua respectivă”, a încheiat bărbatul.